Riskianalyysimenetelmän kehittäminen Röyttän kalkkitehtaan kaksoiskuilu-uunille - Peltoniemi, Jani (Lapin ammattikorkeakoulu, 2017)
Lapin ammattikorkeakoulun tuotannon poikkeama-analyysi (TPA) hankkeessa yhtenä tavoitteena on luoda yhtenäinen analyysimenetelmä kaikille teollisuuden aloille, nykyisten useiden ja päällekkäisten riskianalyysimenetelmien sijaan. Hankkeessa tehtävässä työpaketti 3:ssa tavoitteena on kehittää TPA-menetelmää case-kohteissa. Tämä opinnäytetyö tehtiin case-kohteena olevalle SMA Mineralin Tornion Röyttän kalkkitehtaan kaksoiskuilu-uunin alueen laitteistolle. TPA-menetelmän kehittäminen oli jo laitettu alulle kyseisessä kohteessa keräämällä lähtötietoja ja haastattelemalla henkilöstöä. Opinnäytetyön tavoitteena oli saattaa TPA-menetelmän mukainen analyysi valmiiksi kyseisessä kohteessa kehitetyn mallin mukaisesti sekä, testauksen perusteella tunnistaa kehittämistarpeita edelleen. Tavoitteena oli myös saada case-yritykselle päivittäinen työkalu, jota he voisivat hyödyntää. Sen avulla nähdään poikkeamat, sekä mitä riskejä ja vaaroja sekä toimenpiteitä työhön liittyy. TPA:n avulla pyritään kartoittamaan syyt ja seuraukset ja mitä tulisi tehdä, ettei poikkeama ilmene uudelleen. Lisähaastattelujen ja case-kohteeseen kuuluvien laitteiden vikatietojen avulla saatiin täydennettyä TPA-webkäyttöliittymää. Opinnäytetyössä tehtiin TPA-menetelmän mukainen analyysi SMA:lle kehitetyn mallin mukaisesti, heille räätälöityyn TPA-webkäyttöliittymään. Testauksen perusteella tunnistettiin tiettyjä parannuksia TPA-menetelmään. The goal of the Production Deviation Analysis Project at Lapland University of Applied Sciences is to create a solid analysis method for every industry section to replace today’s multiple and overlapping risk analysis methods. The goal of the work package 3 is to develop a PDA method in the target cases. This thesis was done on the equipment of the parallel flow regenerative kilns at the SMA Mineral Tornio Röyttä Lime Works. The development of the PDA method had already started there by gathering output data and staff interviews. The aim of this thesis was to complete the PDA method analysis in accordance with the ...