Tarinat Lapin osaajamarkkinoinnissa : Kohti kertovampaa valokuvaa - Tuovinen, Terhi (Lapin ammattikorkeakoulu, 2017)
Opinnäytetyö käsittelee Lapin osaajamarkkinoinnin sisältönä toimivia henkilötarinoita ja niiden kuvallisuutta. Tarinoita toteutetaan Lapin yhteisessä markkinointi- ja viestintätalo House of Laplandissa. Opinnäytetyö on liitännäinen työhöni House of Laplandin sisällöntuottajana, ja tarinoiden teko osaajamarkkinoinnin Mun Lappi -kanavaan on ollut tiivis osa työtäni aina tarinoiden alusta alkaen. Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää omaa työtä ja antaa apuvälineitä myös muille, jotka tarinoita tuottavat. Olen korostanut valokuvan merkitystä ja etsinyt vastauksia siihen, miten Mun Lappi -tarinoiden kuvallisuutta voi kehittää vielä tarinallisempaan sekä merkityksellisempään suuntaan. Lisäksi tutkin valokuvan tärkeyttä esitysmuotona tekstin rinnalla. Olen analysoinut tähän mennessä tehtyjä tarinoita objektiivisesta näkökulmasta semioottisen analyysin työkaluja apuna käyttäen. Olen käsitellyt tarinoita kokonaisuutena, kuvan ja tekstin yhdistelmänä sekä paneutunut myös yksittäisiin valokuviin. Olen pohtinut valokuvia pintaa syvemmältä henkilökuvauksen näkökulmasta ja käynyt läpi kaluston, kuvankäsittelyn sekä sommittelun perusteet. Lopuksi määritin House of Laplandin kuvaohjeistuksen ja kohderyhmätutkimuksen kautta valokuvan tavoitetasoa sekä etsin käytännön vinkkejä tulevaisuuden työkalupakkiin muun muassa House of Laplandin brändiasiantuntijan haastattelun pohjalta. Olen tavoitellut opinnäytetyöllä konkreettista hyötyä sekä itselleni että organisaatiolle. Lopputuloksena olen tunnistanut valokuvan tärkeyden osana tarinaa ja löytänyt valokuvan tarinallisuuteen vaikuttavia konkreettisia tekijöitä, joiden avulla valokuvasta voi rakentaa yhä rohkeamman ja merkityksellisemmän osan Mun Lapin tarinoita. This thesis study researches human stories and especially the visual side of the stories. The stories are a part of the Lapland’s talent marketing executed in Lapland’s official marketing and communications house, House of Lapland. The thesis study is ancillary to my work as a Content Creator for House of Lapland. Creating ...