MARKET POSSIBILITIES FOR NICKEL PRODUCTS IN CHINESE BATTERY INDUSTRY: CASE NORILSK NICKEL HARJAVALTA OY - Lönnblad, Satu (Satakunnan ammattikorkeakoulu, 2017)
The purpose of this thesis was to study the battery precursor producers operating in the Chinese battery market and to investigate the market possibilities and demand for case company’s nickel products. The study aimed to support the marketing of Norilsk Nickel Harjavalta Oy (NNH) products in China. The study was implemented on behalf of NNH, a big, international company producing and refining nickel based chemicals and metals. The subject of this thesis was offered to me while I was doing my internship in the company. I decided to accept the subject as it seemed interesting and challenging. The subject also suited my studies as I oriented my studies on Asian business. I have been working in NNH for the whole time I was doing this thesis. The study was originally meant to be a quantitative study implemented via an online survey to selected Chinese battery precursor producers. As not enough answers were received in order to properly execute the quantitative questionnaire, the study was amended into a qualitative study. For this reason, more material was needed and the Head of Technical Research and Analysis Service, Pekka Alisaari, from NNH, was interviewed. Received answers were compared with each other and with the study commissioned by Norilsk Nickel a year earlier. According to the results, vast growth and big demand for nickel products can be expected in the future. There are great market possibilities for the case company’s products in the Chinese battery market. Pure products such as the ones NNH can provide, have demand but the export to China can be a bit challenging. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia Kiinan markkinoilla toimivia akkujen esiasteiden valmistajia, sekä tutkia Kiinan markkinamahdollisuuksia ja kysyntää case-yrityksen nikkelituotteille. Tutkimuksella pyrittiin saamaan tukea yrityksen tuotteiden markkinoinnille Kiinassa. Tutkimuksen teetti Norilsk Nickel Harjavalta Oy, merkittävä ja kansainvälinen nikkelikemikaaleja ja -metalleja valmistava ja jalostava yritys. Aihetta tarjottiin minulle ollessani harjoittelussa yrityksessä. Valitsin aiheen koska se vaikutti sekä mielenkiintoiselta, että haastavalta. Aihe sopi hyvin opintoihini, sillä suuntauduin opinnoissani Aasian liiketoimintaan. Olin töissä yrityksessä koko opinnäytetyöprosessin ajan. Tutkimus oli alun perin tarkoitus toteuttaa kvantitatiivisena tutkimuksena suorittamalla sähköinen kysely valituille kiinalaisille akkujen esiasteiden valmistajille. Vastauksia ei kuitenkaan saatu tarpeeksi kvantitatiivisen tutkimuksen toteuttamiseksi, joten tutkimusmenetelmä vaihdettiin kvalitatiiviseksi. Tästä johtuen materiaalia tarvittiin enemmän ja päätettiin haastatella Norilsk Nickel Harjavallan toimihenkilöä, Pekka Alisaarta. Saatuja vastauksia verrattiin keskenään ja Norilsk Nickelin aikaisemmin tuottamaan tutkimukseen. Tulosten perusteella markkinoilla on odotettavissa suurta kasvua ja kysyntää nikkelituotteille tulee löytymään myös tulevaisuudessa enenevissä määrin. Case-yrityksen tuotteille on paljon markkinamahdollisuuksia Kiinan akku-ja patterimarkkinoilla. NNH Oy:n tuotteiden kaltaisille puhtaille nikkelituotteille löytyy kysyntää, mutta tuotteiden vienti Kiinaan on osin hieman haastavaa.