Legendaarisen Pohjanhovin uudistus : Cumulus City & Resort -ketjun brändi- ja konseptiuudistus - Metsävainio, Noora (Lapin ammattikorkeakoulu, 2017)
Opinnäytetyössä käsiteltiin Restelin toteuttamaa Cumulus City & Resort -ketjun brändi- ja konseptiuudistusta sekä sitä, miten uudistus näyttäytyi nykyisessä Cumulus Resort Pohjanhovissa. Opinnäytetyön toimeksiantajayrityksenä oli rovaniemeläinen hotelli, Cumulus Resort Pohjanhovi. Restel yhdisti Rantasipi- ja Cumulus-hotelliketjut uudeksi Cumulus City & Resort -ketjuksi valtakunnal-lisesti 17.1.2017. Uudistuksen myötä legendaarisesta Rantasipi Pohjanhovista tuli Cumulus Resort Pohjanhovi. Työssä tarkasteltiin tapaustutkimuksen näkö-kulmasta brändi- ja konseptiuudistuksen toteutumista, sekä uudistuksen myötä syntynyttä mediahuomiota Cumulus Resort Pohjanhovin osalta. Mediassa pal-jon puhuttanut aihe kietoutui hotellin katolla olleen Pohjanhovi-kyltin ympäril-le. Työn tehtävänä oli luoda ymmärrystä, miksi ja miten Restel tekee mittavan brändi- ja konseptiuudistuksen. Tavoitteena oli selvittää, miksi brändi- ja kon-septiuudistuksen toteutus Cumulus Resort Pohjanhovin osalta herätti valta-kunnallisen mediahuomion. Täsmentävä tutkimuskysymys oli, mitä monet pai-kalliset sekä muut suomalaiset ovat viestineet Cumulus Resort Pohjanhovia koskeneesta brändi- ja konseptiuudistuksesta. Keskeisenä tutkimusmenetelmänä oli sisällön analyysi, joka toteutettiin tee-moittelun avulla. Mediassa julkaistut yleisön kommentoinnit sekä mielipiteet muodostivat keskeisen tutkimusaineiston, joka teemoiteltiin yhdeksi teemakor-tistoksi. Lisäksi monet taustaltaan merkittävät henkilöt olivat kommentoineet aihetta näkyvästi. Nämä eri henkilöiden kommentoinnit toimivat Restelin tiedot-teiden kanssa tutkimusaineiston perustana. Opinnäytetyön aihe oli hyvin ajankohtainen ja tutkimisen arvoinen, sillä monet suomalaiset olivat kokeneet aiheen tärkeäksi. Uudistuksen myötä syntynyt mediakohu sekä runsaat palauteet eivät jääneet Suomen suurimmalta hotelli- ja ravintola-alan toimijalta huomioimatta. Tuloksissa osoitettiin, että Pohjanho-via pidetään arvokkaana brändinä ja Pohjanhovi-kylttiä monimerkityksellisenä. Pohjanhovia ja sen historiaa ...