Nuorten aikuisten osallisuus Inarin seurakunnassa - Sääskö, Miia; Riekki, Salla (Diakonia-ammattikorkeakoulu, 2017)
TIIVISTELMÄ Riekki, Salla & Sääskö, Miia. Nuorten aikuisten osallisuus Inarin seurakunnas-sa. Diak Oulu, kevät 2017, 51s., 4 liitettä. Diakonia-ammattikorkeakoulu, Sosiaalialan koulutusohjelma, kirkollinen sosiaalityön suuntautumisvaihtoehto, Sosionomi (AMK) + diakonian virkakelpoisuus. Opinnäytetyön tavoitteena oli vahvistaa nuorten aikuisten osallisuutta kehittä-mällä toimintaa Inarin seurakunnassa. Opinnäytetyö liittyy Yhdessä toimien -hankkeeseen saamelaisalueella. Rajasimme kohderyhmäksi 18–33-vuotiaat nuoret aikuiset. Tarkoituksena oli kehittää tuotteistamalla nuorille aikuisille suunnattua yhteisöllisyyttä tukevaa toimintamallia yhdessä heidän kanssaan. Opinnäytetyöhön valikoituneet nuoret aikuiset kutsuttiin henkilökohtaisesti heille luotuun Facebook -ryhmään. Ryhmässä ideoidaan uutta toimintaa ja nykyisten toimintojen kehittämistä nuorille aikuisille sopivaksi. Laadimme palautekyselyn ryhmään kuuluville kartoittaen heidän kokemuksia ryhmästä, seurakunnasta toimijana ja odotuksia tulevalta. Palautekyselyjen vastauksista nousi esille tiedottamisen tärkeys, matalan kynnyksen toiminta, hengellisyyden kysymykset sekä nuorten aikuisten vaikuttamisen merkitys toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kehittämisideoita kirjatessa otettiin huomioon myös yhteistyökumppanin resurssit. Asiasanat: ehkäisevä työ, hengellisyys, Inarin seurakunta, nuori aikuinen, osallisuus, toiminnallinen opinnäytetyö, yhteisöllisyys. ABSTRACT Riekki, Salla & Sääskö, Miia. Participation of young adults in Inari parish. Spring 2017. 52 pages. 4 appendices. Diaconia university of Applied Sciences, Degree Programme in Social Services, Option in Diaconal Social work, Degree: Bachelor of Social Services. The goal of the thesis was to strengthen the participation of young adults by developing methods in Inari parish, Finland. The thesis is connected with the Yhdessä toimien project in the Sami district. The object group was 18-33-year-old young adults. The aim was to develop a community supporting method for young adults together ...