Sosiaalisen median hyödyntäminen rekrytoinnissa - Puhakka, Siiri (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2017)
Tämän tutkimuksellisen opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, kuinka pohjoiskarjalaiset yritykset hyödyntävät sosiaalista mediaa työnantajakuvan luomisessa ja rekrytoinnissa. Tutkimuksessa selvitettiin ilmiön nykytila; kuinka hyvin sosiaalinen media viestinnän työkaluna on hallussa ja kuinka sitä käytetään. Opinnäytetyö sisältää teoriaa tukemaan tutkimuksen aihetta. Teoriaosuudessa käsitellään rekrytointia ja sen prosessointia, työnantajakuvan rakentamista, sosiaalisen median kanavia sekä niiden hyödyntämisestä rekrytoinnissa. Tutkimuksessa tutkittiin aihealueiden toteutumista pohjoiskarjalaisissa yrityksissä. Oletuksena oli, että sosiaalinen media on yrityksille tuttu väline, mutta sen kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen on vielä matkaa. Tutkimusmenetelmänä käytettiin teemahaastatteluja ja haastatteluihin osallistui kuusi eri yrityksen edustajaa. Tutkimuksen tuloksena voidaan todeta, että yrityksillä oli laajasti käytössä sosiaalisen median kanavia. Haastatteluiden perusteella sosiaalisen median käyttö oli harkittua ja suunnitelmallista. Kaikki he olivat ottaneet käyttöön jonkin sosiaalisen median kanavan myös rekrytoinnissaan. Jonkin verran yrityksien toiminnan välillä oli eroja, mutta suurin osa heistä kuitenkin hyödynsi sosiaalisen median resursseja todella laajasti. The purpose of this thesis was find out how companies in North Karelia use social media for creating company brand and recruiting new employees. The aim was to study how successfully social media had been used in company communication and how the companies used it. The thesis includes theoretical background for the research problem. The theory part deals with recruiting and its process, how to create company brand, common social media channels and tips for using them in recruiting. The study analysed how these parts were put in action in North Karelian companies. The assumption was that the social media is a common channel for companies to communicate, but there are still many ways to get to its full potential. The research method was theme ...