Hoitotyön kirjaaminen –opas kotihoitoon - Siltakoski, Meeri; Perätalo, Jenni (Diakonia-ammattikorkeakoulu, 2016)
Perätalo, Jenni. Lapin ammattikorkeakoulu, Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, Hoitotyön koulutus, sairaanhoitaja (AMK). Siltakoski, Meeri. Diakonia-ammattikorkeakoulu, Hoitotyön koulutusohjelma, Hoitotyön suuntautumisvaihtoehto, sairaanhoitaja (AMK). Hoitotyön kirjaaminen – opas kotihoitoon. Lapin AMK, Rovaniemi ja Diak, Oulu. Syk-sy 2016, 48 s., 6 liitettä. Opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa Oulun kaupungille Ylikiimingin kotihoitoon opas hoitotyön kirjaamisesta sähköiselle Effica-asiakastietojärjestelmälle. Opas laadittiin tuotteistamisprosessia noudattaen yhteistyössä Ylikiimingin kotihoidon henkilökunnan ja palveluesimiehen kanssa. Oppaan tavoitteena oli kehittää ja systematisoida hoitotyön kirjaamista kotihoidossa kansallisen kirjaamismallin mukaiseksi. Opas sisältää kirjaamiseen liittyvät perustiedot ja ohjeet hoitotyön kirjauksen toteutuk-seen. Hoitotyön kirjaaminen edellyttää hoitajien ammatillista osaamista ja edistää asiak-kaan hoidon suunnitelmallisuutta ja arviointia. Jatkossa olisi mielenkiintoista tietää, miten opas on tukenut käytännön hoitotyön kirjaa-mista ja kehittänyt hoidon laatua. Perätalo, Jenni. Lapland University of Applied Sciences. Social services, health and sport degree programme in nursing, Option in nursing. Degree: Registered nurse. Siltakoski, Meeri. Diaconia University of Applied Sciences. Degree programme in nursing, Option in nursing. Degree: Registered nurse. Nursing Documentation – Booklet for Home Care. 48 p., 6 appendices. Language: Finnish. Oulu, Autumn 2016. The purpose of the thesis was to produce a nursing documentation booklet for electronic Effica- client data system in Ylikiiminki home care in the city of Oulu, Finland. The booklet was drawn up in accordance with the productization process and in cooperation with the nursing staff and the manager of Ylikiiminki home care. The aim of the booklet was to develop and systematize nursing documentation according to the national documentation model. The booklet contains documentation basics and instructions ...