Turvallinen lääkehoito ja potilaan hyvä hoito - Saari-Pantsar, Hanna; Katisko, Mirka (Lapin ammattikorkeakoulu, 2016)
Opinnäytetyömme tarkoituksena oli tuottaa päivitetty versio lääkehoitosuunnitelmasta Ylitornion terveyskeskussairaalan vuodeosastolle. Terveydenhuoltolaki (1326/2010) edellyttää, että jokaisessa työyksikössä on oltava oma lääkehoitosuunnitelma, johon lääkehoidon toteuttaminen perustuu. Tavoitteenamme oli syventää turvallisen lääkehoidon osaamistamme sekä valmistaa meitä sairaanhoitajan työn vastuullisuuteen turvallisen lääkehoidon toteuttajina. Opinnäytetyöhömme sisältyi teoriaosuus, joka käsitteli lääkehoitosuunnitelmaan sisältyviä aihealueita. Teoriaosuus perustui uusimpaan käytettävissä olevaan tutkittuun tietoon ja suosituksiin. Teoriaosuutemme sisälsi lait, asetukset ja viranomaisohjeet turvallisen lääkehoidon toteuttamisesta. Lisäksi käsittelimme potilaan asemaa lääkehoidon prosessissa sekä sairaanhoitajan osaamista turvallisen lääkehoidon toteuttajana. Opinnäytetyömme oli toiminnallinen ja toimeksiantajana oli Ylitornion terveyskeskussairaalan vuodeosasto. Päivitimme vuodeosaston lääkehoitosuunnitelman yhteistyössä toimeksiantajan perustaman moniammatillisen työryhmän kanssa. Moniammatillinen työryhmä sai käyttöönsä opinnäytetyömme teoriaperustan ennen lääkehoitosuunnitelman päivittämistä. Päivitystyö tehtiin teoriaperustaamme apuna käyttäen. Ylitornion terveyskeskussairaalan vuodeosaston päivitetty lääkehoitosuunnitelma edisti potilasturvallisuutta selkiyttämällä työyksikössä vastuut lääkehoidon prosessissa, tunnistamalla lääkehoitoprosessissa ilmenneet riskit ja riskien hallintaan kehitettyjen suojausmekanismien uudelleen tarkastelulla. The aim of this thesis was to produce an updated version of a pharmacotherapy plan for the Ylitornio health center hospital ward. The Finnish health care act (1326/2010) requires that every health care facility has its own pharmacotherapy plan on which the medical treatment is based. The goal of this thesis was to deepen the knowledge of safe medical treatment and prepare for responsibility of the nurse`s profession. The theoretical part dealt with the pharmacotherapy ...