Uuden kiertomatkatuotteen kehittäminen : Ikaalisten Matkatoimisto Oy - Alho, Katri (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2016)
Ikaalisten Matkatoimiston tavoitteena on jatkuvasti kehittää tuotevalikoimaa ja tuottaa myös uusia matkakokonaisuuksia vanhojen pakettien rinnalle. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, onko uudelle Pohjois-Norjaan sijoittuvalle kiertomatkalle kysyntää ja millainen matkakokonaisuus matkatoimiston asiakkaita kiinnostaisi. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää Ikaalisten Matkatoimiston asiakkaiden tarvetta ja kysyntää uutta kiertomatkatuotetta kohtaan. Tarkoituksena oli myös selvittää ajankohtaisten Keski-Euroopan terrori-iskujen vaikutusta matkustushalukkuuteen ja matkakohteiden valintaan. Haastattelun kautta yrityksen asiakkaat myös osallistuivat annettujen mielipiteiden kautta uuden kiertomatkakokonaisuuden sisällön suunnitteluun. Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena, jota varten haastateltiin viittätoista yrityksen asiakasta, jotka olivat olleet aikaisemmin Ikaalisten Matkatoimiston Vuorilta vuonoille -nimisellä kiertomatkalla Norjassa. Teemahaastattelussa oli kaksikymmentä kysymystä yhteensä neljältä eri osa-alueelta, joita olivat edellinen matka, uusi matkakokonaisuus, hinnoittelu ja Keski-Euroopan tilanteen vaikutus matkustamiseen. Teemahaastatteluina kerätty aineisto analysoitiin käyttäen teemoittelua ja analyysin pohjalta kerättiin yritykselle ehdotuksia uuden kiertomatkatuotteen kehittämiseksi. Tutkimuksesta kävi ilmi, että kysyntää uudelle Norjaan suuntautuvalle kiertomatkalle olisi ja uutta matkakokonaisuutta voisi tutkimuksen perusteella alkaa suunnittelemaan. Sisällöllisesti uuden kiertomatkatuotteen tulisi olla aikaisempaa Norjan kiertomatkatuotetta vastaava osittain. Joihinkin muutoksiin, kuten opastuskielen ja matkustustavan vaihtamiseen tutkimuksen perusteella voitaneen myös ryhtyä. A constant target for Ikaalisten Matkatoimisto is to improve the range of its travel packages and to develop new products. The target of the study was to find out if there is a demand for a new guided tour package to northern Norway and what kind of package would be interesting. The purpose of the study was to find out the needs of the clients of the travel agency and the demand for a new guided tour package. One purpose was also to examine whether terrorism in Central Europe has affected the clients’ willingness to travel and their choice of destinations. Through the interviews and given opinions the clients of the travel agency also participated in creating a new guided tour package together with the travel agency. The survey was carried out as a qualitative study and fifteen clients of the travel agency were interviewed for it. All of the interviewed clients had been earlier in Norway on another guided tour by Ikaalisten Matkatoimisto. The interviews included twenty questions from four main sectors: the previous trip, a new tour package, pricing and the impact of terrorism in Central Europe. The material collected through the interviews was analyzed and based on the analysis, the most common results were compiled into a guideline for the travel agency. The results of the survey showed that there is a demand for a new guided tour package to Norway and based on the survey the development of the new package can be started. The new product should be kept similar to the previous package, but some changes can be made. For instance, the language of the guided city sightseeing tours and other optional day tours as well as the way of traveling can be considered to be changed based on the study.