Markkinointitutkimus Case Duudsonit Activity Park TornioHaparanda : Arctic Action Oy - Matinlompolo, Mira (Lapin ammattikorkeakoulu, 2016)
Opinnäytetyön aiheena on selvittää miten Duudsonit Activity Park TornioHaparandan sisäaktiviteettipuiston markkinointia voisi kehittää. Opinnäytetyö on tehty toimeksiantona Arctic Action Oy:lle. Opinnäytetyössä tehtiin markkinointitutkimus sosiaalisen median kanavista sekä niiden käytöstä eri ikäryhmissä ja kansalaisuuksissa. Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys koostuu markkinoinnista yleiskäsitteenä sekä sosiaalisen median markkinoinnin käytöstä yrityksen näkökulmasta. Opinnäytetyössä tehdyn tutkimuksen tavoitteena on selvittää, mitkä kanavat sopisivat parhaiten toimeksiantajalle käytettäväksi, jotta he tavoittaisivat halutun asiakaskohderyhmän. Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisella tutkimusmenetelmällä Webropol-kyselynä paikanpäällä vuonna 2016 viikoilla 42 - 44. Vastauksia kerättiin puistossa asi-akkailta sekä internet-kyselyllä puistoa käyttäneiltä asiakkailta. Asiakkailla oli mahdollisuus vastata kyselyyn myös puistossa jaetulla paperiversiolla. Tutkimus toteutettiin kolmella eri kielellä, joista kahteen saatiin sen verran vastauksia, että tutkimusta voidaan pitää luotettavana. Kyselyyn vastasi 137 suomalaista sekä 118 ruotsalaista. Tutkimuksen mukaan yksi suosituimmista sosiaalisen median kanavista oli YouTube kaikilla ikäryhmillä yleensä. Nuorten keskuudessa myös Snapchatin käyttöönottoa yrityksen tulisi harkita vakavasti. Tutkimuksen yhteenvetona voidaan todeta, että sosiaalisen median käyttö eri ikäryhmillä on suurta, joten markkinointiin sosiaalisessa mediassa tulisi panostaa vieläkin enemmän.