Arktinen luksus : case: Levi - Kumpulainen, Riikka (Lahden ammattikorkeakoulu, 2016)
Opinnäytetyö käsittelee arktista luksusta ja toimeksiantajana on Levin Matkailu Oy. Opinnäytetyöni tavoitteena on kartoittaa luksussektorin ja arktisen luksusmatkailun ominaispiirteitä sekä tarkastella niiden tulevaisuutta. Haluan myös osoittaa Leville sen tämän hetkisen aseman sekä sen omat vahvuudet ja kehittämiskohteet luksusmarkkinoilla. Teoriaosuuden ensimmäisessä luvussa käsitellään luksuksen ominaisuuksia sekä pääpiirteitä ja toisessa luksusmatkailua sekä arktisuutta luksuksessa. Opinnäytetyöni on noudattanut laadullisen tutkimuksen ominaispiirteitä empiirisessä osuudessa. Aineistoni on peräisin Haaga-Perhon jo olemassa olevasta, Levin Matkailu Oy:lle tehdystä tutkimuksesta, teoriaosuudestani sekä omista havainnoistani. Opinnäytetyöstäni löytyy sekä nykytila-analyysi että kilpailija-analyysi, joissa käyttämiäni työkaluja ovat olleet SWOT-analyysi sekä benchmarkkaus. Tulosten pohjalta voidaan todeta, että luksusmatkailu on kasvava sektori, jolla on täysin oma asiakaskunta ja tapa toimia. Tulevaisuudessa luksuksesta etsitään yhä enemmän aitoja kokemuksia sekä unohtumattomia elämyksiä, materiaalin sijasta. Arktinen luksus tulee kasvattamaan tulevaisuudessa suosiotaan, sillä siinä yhdistyvät aitous, eksklusiivisuus, korkealaatu sekä uniikkius. Levillä on erinomaiset edellytykset olla uusi arktinen luksuskohde. This Theseus is case study about Arctic Luxury and it is made for Levi Travel and Tourist Office co. This Theseus is aimed to find out what is the future of luxury and what is arctic luxury. This Theseus also finds out what are Levi´s strengths and weaknesses in luxury field. This Theseus consists of a theory about luxury and an empirical part. There are two chapters in the theory part and the first one handles luxury generally, and it´s features. The second chapter is about luxury travel and the arctic part in it. The empirical part is like a qualitative study. The methods that I have used in empirical part are current state analysis, benchmarking and my own observation. I have gathered theorical ...