Vapaa-ajan asiakkaiden kokemukset Rantasipi Aulangon kylpylästä kesäkuussa 2006 - Vuorinen, Petri (Lahden ammattikorkeakoulu, 2007)
Tässä opinnäytetyössä käsitellään kuluttajakäyttäytymistä, asiakastyytyväisyyttä, vapaa-aikaa ja vapaa-ajan matkustajia sekä matkustamista, kylpyläpalveluja ja erityisesti Rantasipi Aulangon kylpyläpalveluja. Opinnäytetyö on tehty toimeksiantona Rantasipi Aulangolle. Työn teoriaosa selvittää kuluttajakäyttäytymisen kokonaisuuden tarpeineen, palveluodotuksineen ja laatuodotuksineen. Palveluyrityksessä tulee huomioida segmentoinnin merkitys laadun tuottajana. Asiakastyytyväisyyttä pitää tutkia tietyin aikavälein ja asiakkai-den ehdotukset pitää ottaa huomioon. Vapaa-aikaan liitetään vahvasti tyytyväisyyden kokemus. Vapaa-ajan tulisi tyydyttää ihmisen sellaisia tarpeita, joita hän ei muulla ajalla saa tyydytettyä. Vapaa-aikaan liitetään kolme elementtiä, jotka ovat aika, toiminta ja kokemus. Matkansa aikana kuluttajan tulisi voida kartuttaa kokemuksiaan, jotta hän tulevaisuudessa palaisi uudestaan kohteeseen. Rantasipi Aulangolle on avautunut hyvinvointi- ja terveyspalveluihin keskittynyt kylpylä maaliskuussa 2006. Aulangon kylpyläpalvelut keskittyvät asiakkaan kehon ja mielen virkistämiseen erilaisten hoitojen ja rentoutuspalvelujen kautta. Opinnäytetyön empiriaosuus koostuu Rantasipi Aulangon kylpylälle tehdystä kyselytutkimuksesta. Kylpylän on tarkoitus tarjota monipuolisia hyvinvointi- ja liikuntapalveluja niitä tarvitseville ihmisille. Kyselyllä selvitettiin vapaa-ajan matkustajien kokemuksia Aulangon kylpyläpalveluista ja henkilökunnasta. Kysely selvitti myös asiakkaiden lisä-toiveita ja parannusehdotuksia kylpylälle. Kylpylän avaamisen jälkeen vapaa-ajan matkustajien määrä on kasvanut entisestään. Vapaa-ajan matkustajat ovat Rantasipi Aulan-golle jo ennestään vahva kohderyhmä. Tutkimuksen tulokset kertovat, että vapaa-ajan asiakkaat ovat ottaneet Aulangon kylpylän hyvin vastaan. Heidän kokemuksensa palveluista ja erityisesti henkilökunnasta ovat positiivisia. Heillä on joitakin lisätoiveita ja parannusehdotuksia, esimerkiksi opastuksen suhteen kylpylän tiloissa. Asiakkaat toivoivat myös lisää altaita ja ...