Kunnossapito- ja työnhallintaohjelman kehittäminen - Lumiaho, Toni (Kajaanin ammattikorkeakoulu, 2016)
Tämän opinnäytetyön aiheena oli olemassa olevan kunnossapito- ja työnhallintaohjelman kehittäminen. Työn toimeksiantajana toimi Lapwall Oy. Lapwall Oy on Pohjois-Pohjanmaalla Pyhännällä sijaitseva puuelementtejä valmistava yritys. Toimeksiantajan osalta opinnäytetyöstä vastasi Sami Viljamaa, jonka kanssa työlle määritettiin tarkemmat tavoitteet. Työn tavoitteina olivat olemassa olevan kunnossapito- ja työnhallintaohjelman käytön ja sisällön kehittäminen. Työn toteutus tapahtui pääosin yrityksen tiloissa Pyhännällä. Työn pohjustus alkoi käytännössä jo käyttöönottovaiheessa loppuvuodesta 2015. Varsinaisesti tämä opinnäytetyö aloitettiin kehitystarpeiden ja niiden laajuuden määrittämisellä. Seuraavaksi ryhdyttiin miettimään ohjelman käyttöä helpottavia toimenpiteitä sekä uusia lisäyksiä ohjelmaan. Ideana oli, että ohjelmaan saataisiin toteutettua tarvittavat lisäykset ilman, että ohjelma kuitenkaan kuormittaa kunnossapidon henkilöstöä liikaa eikä muuttuisi monimutkaisemmaksi. Heti alusta alkaen kehitystä mietittiin siltä kannalta, että suoritettavat muutokset eivät saa laajuudellaan lisätä ohjelman kuormittavuutta merkittävästi. Tuntui siis varsin loogiselta ryhtyä miettimään kehitettäviä kohteita jo olemassa olevia ominaisuuksia apuna käyttäen. Opinnäytetyön tavoitteet saavutettiin hyvin ja lopputuloksena oli useita kunnossapidolle oleellisia lisäyksiä kunnossapito- ja työnhallintaohjelmaan. Uudet ominaisuudet saatiin hyvin sisällytettyä jo olemassa oleviin ominaisuuksiin, joten ohjelmaan ei tarvinnut luoda montaa kokonaan uutta sovellusta. Tärkeimpinä uusista ominaisuuksista voidaan mainita seisakin mittaus. Myös raportointi sai oleellisia lisäyksiä uusien ominaisuuksien myötä. Saavutettujen lopputulosten pohjalta ohjelman toimintoja on helppo edelleen kehittää tulevaisuudessa. This thesis deals with the development of an existing maintenance and work management program for the commissioner, Lapwall Oy, manufacturing wooden elements for different kind of houses and business spaces. The aim of this work was to ...