Selvitys valikoitujen pohjoiskarjalaisten matkailuyrityksien verkkomarkkinoinnista - Markkanen, Marianne (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2016)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, millä tasolla valikoitujen matkailuyrityksien verkkomarkkinointi on Pohjois-Karjalassa. Työ on osa Pohjois-Karjalan matkailun kasvuohjelma 2015-2017 -hanketta, jonka tavoitteena on kasvattaa pohjoiskarjalalaisten matkailuyrityksien liikevaihtoa ja lisätä työllisyyttä sekä investointeja. Kyseisessä hankkeessa oli elokuussa 2015 mukana 66 yritystä. Toimeksiantajana toimi Karelia Expert Matkailupalvelu Oy, joka toimii matkailun alueorganisaationa Pohjois-Karjalassa ja vastaa alueen matkailumarkkinoinnista sekä tuotekehityksestä. Opinnäytetyö oli kirjoituspöytätutkimus, sen pääasiallisena aineistona toimi 66 yrityksen kotisivut sekä sosiaalisen median kanavat. Yritykset sijoitettiin e-porras-mallin avulla eri verkkomarkkinoinnin tasoille sekä tutkittiin kotisivuilla käytettyjä kieliä, sosiaalisen median kanavia sekä linkittymistä eri sähköisiin myyntikanaviin. Saatujen tulosten perusteella analysoitiin yritysten verkkomarkkinoinnin nykyisiä tietoja sekä taitoja. Tuloksien analysoinnista ilmeni, että useille pohjoiskarjalaisilla matkailuyrityksillä on vielä kehitettävää verkkomarkkinoinnissa. Saadut tulokset ovat tukena hanketta varten, ja auttavat parantamaan yhteisiä ongelmakohtia. The goal of this study was to examine the level in which the online marketing of the selected tourism companies in North Karelia is. This thesis is a part of The Growth Program of Travel Business 2015-2017 project, which aims to increase the revenue of north Karelian tourism companies, as well as enhance employment and investments. In August 2015 66 companies took part in this project. The client of this thesis was Karelia Expert Tourist Service Ltd, which is the local organization of tourism in North Karelia. It is also in charge of tourism marketing and product development. The thesis was a desk research and the main material consisted of the homepages of the 66 companies and their social media channels. The companies were set on different levels of online marketing utilizing the model ...