Tuotedokumentaation laadunhallinta - Niskanen, Jori-Jaakko (Lapin ammattikorkeakoulu, 2016)
Tässä opinnäytetyössä kuvataan Lapin ammattikorkeakoulun Arctic Power -kehittämisympäristön toimeksiantona syntynyt Arctic Power – Tuotedokumentaation laadunhallinta -määritysasiakirja. Määritys on tarkoitettu osaksi Arctic Powerin tuotekehitysprosessia. Opinnäytetyön ensimmäinen osa käsittelee teknisen dokumentaation hallinnan perusperiaatteet. Osassa käydään läpi tekninen dokumentaatio yleisesti, sen sisältö ja yleiset tekniset dokumentoinnin säännöt. Toimeksiantona tehty määritys alkaa määrityksen johdannolla ja käytettyjen termien selitteillä. Seuraavaksi määrityksessä käsitellään tuote- ja dokumentaatiotunnisteiden muodostaminen, käyttö ja niiden hierarkiarakenne. Viimeiseksi asia-kirjassa määritellään tuotedokumentaation vaatimat dokumentaatiotyypit ja niiltä vaadittu sisältö. Lisäksi osasta dokumentaatiotyypeistä on luotu esimerkki. Opinnäytetyössä kuvataan ICS 01.110 -standardiryhmän vaatimuksien täyttymi-nen määrityksessä. Lisäksi opinnäytetyössä perustellaan tiettyjen vaatimuksien noudattamatta jättäminen. Opinnäytetyössä käyttöönotettiin avoimen lähdekoodin Aras Innovator -tuotteen elinkaaren hallintaohjelmisto ja siihen asennettava Solidworks-integraatiolisäosa. Käyttöönoton yhteydessä luotiin käyttöohje näiden järjestelmien käyttöön. This thesis describes the Arctic Power – Product documentation’s quality man-agement document commissioned by Lapland University of Applied sciences’ research, development and innovations unit, Arctic Power. The quality management document were made to be used in Arctic Power’s product development processes. One of the goals was to shift the Arctic Power’s documentation model from the personal documentation to organization-wide practice of high quality documentation. The quality management document was made to follow the ICS 01.110 standard group’s guidelines and some of its standards. Also the standards left ignored were justified in the thesis. The thesis work also took influences from different product lifecycle management software and author’s previous experiences ...