Kelkkaillen keväthangilla : Osallistava markkinointi tunnettuuden kasvattajana - Hannula, Jenna (Lapin ammattikorkeakoulu, 2016)
Työn toimeksiantaja Suomen moottorikelkkasäätiö ylläpitää Santa’s House of Snowmobiles - näyttelyä Rovaniemen Napapiirillä. Opinnäytetyön tavoitteena on lisätä näyttelyn tunnettuutta, jotta kävijämäärät kasvaisivat. Opinnäytetyössä tunnettuuden kasvattamiseen käytettiin asiakkaita osallistavaa markkinointia. Asiakkaille järjestettiin kuvakilpailu, jossa hyödynnettiin sosiaalisen median kanavia. Käytännössä tämä tapahtui lanseeraamalla tunniste eli hashtag (#MySnowmobileMoment), jonka alle asiakkaat ja potentiaaliset asiakkaat pystyivät lisäämään omat kelkkailuaiheiset kuvansa. Työn kehittämismenetelmä oli innovointi. Työssä käytettiin osallistavaa markkinointia tunnettuuden kasvattamiseksi ja projektin hallintaan käytettiin ajanhallinnan taulukoita. Kuvakilpailuun liittyen järjestettiin tapahtuma, jossa kyseisellä tunnisteella merkatuista kuvista julkistettiin voittaja. Tapahtumaan kuului muun muassa palkintojenjako, kanttiini, arvontaa sekä muuta ohjelmaa. Opinnäytetyön pohjalta laadittiin malli, jota mukailemalla voidaan toteuttaa samantapainen kuvakilpailu. This thesis was commissioned by Finnish Snowmobiling Foundation that provides Santa’s House of Snowmobiles exhibition at the Arctic Circle, in the Santa Claus Village. This thesis aimed to increase awareness of Santa’s House of Snowmobiles and to make the customer streams increase as well. The main method used in this thesis process was engagement marketing with existing and potential customers. In practice there was a photo competition in social media in which customers could participate by adding a hashtag (#MySnowmobileMoment) to their photos. After the photo competition there was also an award ceremony at the Santa’s House of Snowmobiles. The event included announcing the winners of the competition, activities, canteen and a lottery. Based on the photo competition a model was created with which a similar competition can be arranged in the future.