Musiikkivideon ohjaaminen - Haataja, Harri (Centria-ammattikorkeakoulu (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu), 2016)
Ohjasin musiikkivideon islantilaiselle Sólstafir-nimiselle musiikkiyhtyeelle, joka kuvattiin Islannissa. Tässä projektissa olin vastuussa käsikirjoittamisesta, kuvakäsikirjoittamisesta sekä ohjaamisesta. Li- säksi leikkasimme ja editoimme videon yhdessä Vesa Rannan kanssa. Kävin läpi eri työvaiheet ohjaa- jan näkökulmasta kuitenkaan menemättä käytännön työvaiheiden yksityiskohtiin. Tarkastelin asioita hieman laajemmalla perspektiivillä ja avasin syitä, miksi video on sellainen kuin se on ja mitkä asiat tähän vaikuttivat. Työvaiheet jaoin esituotantoon, kuvauksiin ja jälkituotantoon. Päälähteinä tässä työssä käytin elokuvan analysointiin erikoistuneita Youtube-kanavia, jotka ovat olleet minulle suurek- si avuksi elokuvatuotannon opiskelemisessa. Valmis musiikkivideo on nähtävissä osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=HQkGUzIiIc4 I directed a music video for an Icelandic band called Solstafir. The video was shot in Iceland. In this project I was responsible for directing, writing and constructing a storyboard. In addition I edited the video together with Vesa Ranta. I shift trough the production process from the directors point of view without going too much in to detail about the practical side of things. I focused more on the bigger picture of why the video looks like it does now and what were the reasons which led to that. I split up the production process in to pre-production, filming process and post-production. My main sources for this thesis were Youtube channels which analyze the art of filmmaking. These channels have been a big help for my studies on filmmaking. The finished music video can be seen at: https://www.youtube.com/watch?v=HQkGUzIiIc4