Valokaapeliverkon dokumentointijärjestelmä - Luoma, Mira (Satakunnan ammattikorkeakoulu, 2008)
Tässä insinöörityössä dokumentoitiin graafisesti Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n valokaapeliverkko. Työ toteutettiin netViz-ohjelmalla. Työ aloitettiin valitsemalla sopiva dokumentointiohjelmisto Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n tarpeiden saavuttamiseksi. Dokumentti ideoitiin sekä suunniteltiin mahdollisimman kattavasti ennen varsinaista dokumentoinnin aloittamista. Varsinainen graafinen dokumentointi aloitettiin muokkaamalla sopiva pohjapiirustus, jota käytettiin koko dokumentin pohjana. Tämän jälkeen kaikki kytkentäkaapit kuvattiin kytkentöineen, jotka sitten merkittiin muistiin ja luotiin dokumenttiin. Dokumentointijärjestelmään suunniteltiin oma symbolikirjasto, joka pääosin toteutettiin uusilla, luoduilla symboleilla. Opinnäytetyön tuloksena syntyi toimiva ja käytössä oleva dokumentointijärjestelmä. Valmista dokumenttia voidaan myös muokata ja päivittää helposti mahdollisten verkkomuutosten jälkeen. In this Bachelor’s Thesis a graphical documentation of optical fiber cable network was created for Norilsk Nickel Harjavalta Ltd. The work was carried out with netViz. The work begun with the selection of a suitable documentation software to meet the demands of Norilsk Nickel Harjavalta Ltd. The documentation system was innovated and designed as far as possible before the actual documentation was started. The actual graphical documentation begun with editing the floor plans which were used as the basis of the whole documentation. After this, all the network hardware and its connections were photographed. The gathered data was written down and finally added to the documentation. The symbolic library of the documentation was designed and created with mostly new symbols. As a result of the Thesis, a functional and used documentation system was created. In case of network changes, the created documentation system is also easy to edit and update.