Kalustonohjaus ja -seurantajärjestelmän toiminnan kehittäminen - Laitinen, Janne (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2010)
Työn tarkoituksena on kartoittaa Maansiirto Veli Hyyryläinen Oy:n kalustonohjaus- ja seurantajärjestelmän toimintaa ja sen kehittämismahdollisuuksia. Työn tavoitteena on kartoittaa tämänhetkisen toiminnan tila, sekä kartoittaa kalustonseurannan ja -ohjauksen piirissä työskentelevien henkilöiden mielipiteet kehittämiskohteista ja -tavoista. Yrityksen kalustonseuranta päätettiin jakaa työn osalta seuraavasti: Etelä-Suomi, Pohjois-Suomi, kiskokalusto, korjaamo ja laskutus. Jokaiselle osa-alueelle löytyy vastuuhenkilö, jonka tietoja ja osaamista on hyödynnetty työn aineiston keräämisessä. Työ pyrkii esittämään nykytilan sekä kehittämiskohteet ja mahdollisuudet, hyödyntäen samalla lähdekirjallisuudesta kerättyä teoriatietoa. Nykytilan kuvaus ja kehittämiskohteiden kartoitus on toteutettu haastattelemalla kalustonohjauksen ja -seurannan piirissä työskenteleviä avainhenkilöitä. Haastattelut on purettu työssä ja niiden pohjalta on saatu tutkimuksen yhteenvedossa esitetyt suositukset. Haastattelujen tuoma käytännöntieto yhdistettynä lähdekirjallisuuden teoriatietoon luo pohjan tutkimuksen lopputuloksen saavuttamiseen. Työn lopputuloksena löydettiin useita kehittämiskohteita ja mahdollisuuksia toimintajärjestelmän tehostamiseksi. Lopputulosten avulla on mahdollista jatkaa tutkimusta ja kartoittamista, yksityiskohtaisemmin ja tietoa syventävämmin. This Bachelor’s thesis discusses the functions and development opportunities of controlling hardware resources and resource planning in Maansiirto Veli Hyyryläinen Oy. The aim of the thesis was to survey the current state of resource planning by interviewing personnel working in the field of hardware resource planning. In this thesis, the company’s hardware recourses were divided into Southern Finland, Northern Finland, railway hardware, repair shop and invoicing. All sectors have their own person in charge. This thesis describes the current state and development opportunities of hardware resource planning by utilizing theoretical background information. The survey was carried ...