IMATRACTIVE - Toiminnallinen majoituspaketti Imatran Valtionhotellille - Elo, Aatu (Satakunnan ammattikorkeakoulu, 2016)
Tässä opinnäytetyössä luotiin Restel-konserniin kuuluvalle Rantasipi Imatran Valtionhotellille uusia tuotepaketteja, joiden avulla voidaan nostaa esiin Imatran aktiviteettitarjontaa ja laajentaa Valtionhotellin tuotevalikoimaa. Näin saadaan uudenlaisia kohderyhmiä valitsemaan Imatran Valtionhotelli matkakohteekseen. Tuotepaketteja varten luotiin asiakkaille jaettavat saatekirje ja ”Imatractive-passi”, jonka tehtävänä on toimia pistekirjanpidon välineenä. Siihen listattiin useita aktiviteetteja joista Imatralla voi nauttia. Kyseessä on toiminnallinen opinnäytetyö jossa kuvataan Imatractive-tuotteiden synty kirjallista aineistoa apuna käyttäen. Varsinainen myynti ja markkinointi jätettiin hotellin huolehdittavaksi. Tavoitteena on, että tuotteet olisivat mahdollisimman pitkäikäisiä, ja auttaisivat synnyttämään uusia, pitkiä ja kestäviä asiakassuhteita. Tuotepakettien lisäksi opinnäytetyön lukija tutustutetaan Imatran ja Valtionhotellin syntyhistoriaan. Imatractive-tuotteita on yhteensä kolme. Peruspaketti, joka liitetään majoituksen yhteyteen, ryhmäpaketti ja ilman majoitusta ostettava irtopaketti rajatuin aktiviteetein, johon sisältyy kylpyläliput ja asiakkaan halutessa puolihoito. Tuotteet on suunnattu nuorille aikuisille, jotka kaipaavat hotellioleskelunsa aikana tekemistä pienellä budjetilla. Aktiviteetteja valittaessa on otettu huomioon myös niiden soveltuvuus muillekin asiakasryhmille. The purpose of this thesis was to create new accommodation packages to Rantasipi Imatra State Hotel, which is part of Restel Corporation. The purpose of these packages is to raise awareness of all the different activities one could enjoy during his/hers stay in Imatra, and to provide Imatra State Hotel with different kind of products than they already have. That’s to reach new customer segments and get them to visit the hotel and view it as a considerable option for a travel destination. Created for these packages were a cover letter shared to the customers in order to explain the content of Imatractive-package, and “Imatractive scoresheet” to help keeping up with scores one would get while competing in 13 different enjoyable activities with his/hers companion(s) in Imatra. This is a practice–based thesis where the reader is being walked through the productisation process of “Imatractive”-packages with help from literate sources. Sales & Marketing was left for the hotel to take care of. The goal of this thesis is to end up with products that are long-lasting and help to create new durable customerships. In addition reader is being familiarized with the history of Imatra and the Imatra State Hotel. There were three different Imatractive products created: Imatractive-basic, which has the accommodation included, Imatractive for groups and Imatractive-single with spa-tickets and if wanted, a halfboard, along with the (partly limited) activities included. The products are meant for young adults who want to have some activities during their stay in the hotel with relatively small budget. When choosing the activities, it was a priority to keep them unchallenging and suitable for many different customer segments.