Arctic Civil Engineering Lab - Kehittämisen näkökulmia - Alakunnas, Tuomas; Autioniemi, Juha; Moilanen, Kari; Pirttinen, Valtteri; Ryynänen, Kai; Sirkka, Antti; Vatanen, Matti; Vatanen, Mikko (Lapin AMK, 2016)
Tämä artikkelikokoelma on tehty Lapin ammattikorkeakoulussa Raklab 2016 – Phase 1 -projektin tuotoksina. Projekti on toteutettu luonteeltaan suunnitteluprojektina ja sen toteuttamisaikataulu on ollut 1.9.2014–31.12.2016. Projektissa on tarkasteltu Lapin AMKin rakennuslaboratorion nykytilaa, kartoitettu tulevaisuuden näkymiä ja tarpeita sekä luotu sen pohjalta näkökulmia ja suunnitelmia rakennuslaboratorion kehittämiseksi. Suunnittelun pohjalta muodostuvat ne kehittämistehtävät ja toiminnan suunnat, joiden myötä Arctic Civil Engineering -laboratorio ja siihen liittyvät toiminnot jatkossa kehittyvät. Osa tulevista toimenpiteistä toteutetaan Lapin AMKin tavanomaisen toiminnan puitteissa ja osa toimenpiteistä hankkeistetaan.