Takki kuin veistos : Uniikkitakkimalliston markkinointi ja myynti - Plathan, Helena (Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2015)
Työn tarkoituksena on tutkia Helena Plathán -takkimerkin myyntikanavia. Tavoitteena on selvittää miten suunnittelija myy omia tuotteitaan tinkimättä kuitenkaan omista näkemyksistään. Olen haastatellut eri muotialan ammattilaisia selvittääkseni millaista muotisuunnittelijan työ on, mitä se on ollut ja miten se on muuttunut. Pyrin myös kartoittamaan ne tekijät, jotka vaikuttavat ratkaisevasti siihen, että menestyy alalla. Tutkimusmenetelmänä on käytetty teemahaastatteluja asiantuntijoille. Haastattelin kahta tunnettua ja hyvin menestynyttä muotisuunnittelijaa, Jukka Rintalaa ja Ilona Pelliä. Myyjän näkökulman siihen mihin ihmiset kiinnittävät huomiota valitessaan takkia antoi haastateltava Sirkka Sandren. Mielenkiintoisen lisän opinnäytetyöhön antoi kaikkien hyvin tuntema Aira Samulin, jolla on pitkä historia muodin parissa. Sami Sykön kanssa keskustelin siitä mitä design on ja mistä se muodostuu. Selvitin myös eri myyntikanavia ja markkinointiväyliä, voidakseni markkinoida itseäni muotisuunnittelijana. Työn kuluessa minulle tuli hyvin selväksi, että tällä alalla omaa mallistoa luotaessa vaaditaan markkinointia ja ennen kaikkea pääomaa. Opinnäytetyön osana on myös mallisto ja lähinnä takkimallisto. Opinnäytetyöhön piirsin lähes 70 takkimallia. Mallimestari Irja Haimi teki osan malleista kaavoiksi. Ompelutyön tein kokonaan itse. The purpose of this study is to investigate the sales channels of fashion designer novice Helena Plathán jacket brand. The aim is to find out how a designer can sell her own products without compromising her own beliefs. I have interviewed various fashion professionals in order to find out what is fashion designer job is like, what it has been like in the past and how it has changed over the time. I also try to explain the factors that have a decisive influence in succeeding in the field. The research method in this study has been theme interviews with experts. I interviewed two well-known and very successful fashion designers Jukka Rintala and Ilona Pelli. Seller perspective on what ...