Liiketoimintasuunnitelma - Monipalvelu Kuikka - Kuikka, Miro (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2016)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli liiketoimintasuunnitelman luonti kiinteistön- ja maisemanhoidon alan yritykselle. Työn tavoitteena oli suunnitella kohdeyrityksen toimintaa, strategioita ja markkinointia, jotta yritys kykenee kasvamaan tunnetuksi toimijaksi markkinoillaan. Kohdeyritys Monipalvelu Kuikka aloitti toimintansa heinäkuussa 2015. Tämä työ on toiminnallinen opinnäytetyö. Opinnäytetyö koostuu sekä teoriaosuudesta että produktista. Produktiosuus käsitellään limittäin teorian kanssa. Teoriaosuuden luontiin hyödynnettiin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta sekä internetlähteitä. Liiketoimintasuunnitelmassa keskitytään markkinoinnillisiin seikkoihin. Opinnäytetyön tuloksena luotiin liiketoimintasuunnitelma Monipalvelu Kuikalle. Liiketoimintasuunnitelma tulee olemaan hyödyllinen yrityksen toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa. The purpose of the thesis has been to create a business plan for a company operating in the field of property maintenance and landscape management. The aim of this study is to plan the operation, strategies and marketing of the target company in order to help it to become a well-known company in its market. The target company Monipalvelu Kuikka started its business in July 2015. This thesis is practice-based and includes a theoretical section and an empirical part. The theoretical section was created by using literature and other relevant internet sources related to this topic. In addition to these methods, the commissioner was interviewed. As an outcome of the present thesis, a business plan for Monipalvelu Kuikka was compiled. The business plan will be useful in planning and developing the operations of the company as well as in achieving the goals set for the business.