Lääkäreiden ja lääkäriopiskelijoiden työnhakusivuston lanseeraus - Ylilehto, Suvi (Oulun ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyön aiheena on tutkia, kuinka pääsääntöisesti Pohjois-Suomessa asuvat lääkärit sekä lääkäriopiskelijat hakevat tietoa uusista työmahdollisuuksista sekä saada käsitys siitä, miten kohderyhmä suhtautuu uuteen työnhakusivustoon ja siitä, miten sivustoa voitaisiin jatkossa kehittää vastaamaan paremmin käyttäjäkokemuksia. Tutkimus pohjautuu toimeksiantoyrityksen keväällä 2014 lanseeraaman työnhakusivuston, Medihaku.fi, käyttäjäkokemuksiin sekä mielipiteisiin. Projektin tietoperustassa käsitellään henkilöstöresurssien hallinnointia rekrytoinnin ja työnhaun kautta itse työnhakusivustoon sekä yritysten välisiä kumppanuussuhteita ja tärkeimpiä verkostoja. Opinnäytetyön tutkimusosiossa käsitellään käytettyä tutkimusmenetelmää, tutkimuksen toteutusta ja saatuja tutkimustuloksia. Pohdinnassa arvioidaan kuinka opinnäytetyö on onnistunut ja esitetään kehitysideoita. Tämä opinnäytetyö on kvantitatiivinen eli tilastollinen tutkimus. Tiedonkeruumenetelmänä toimi kyselylomake, jonka asiakas täytti yhdessä opinnäytetyöntekijän kanssa keväällä 2014 Oulussa järjestetyillä Pohjolan lääkäripäivillä. Tutkimustulokset osoittavat, että toimivalle erityisalan työnhakusivustolle on kysyntää. Koska sivusto ei ole osa yrityksen ydinbisnestä, riskit epäonnistumiseen ovat pieniä. Yleisesti ottaen vastaanotto oli todella hyvä, mutta sivuston tunnettuutta tulee kasvattaa entisestää, jotta se voisi saavuttaa aseman markkinajohtajana. The aim of this thesis is to do study how doctors and medical students in Northern Finland are searching information on new job opportunities and form understanding how this target group welcomes new job searching website. In addition how this study determines the site can be further improved to be better in line with the user experience. During spring 2014 the client of this thesis launched a new job searching website, MediHaku.fi, for doctors and medical students in Finland. The theoretical framework deals with human resources management through recruitment and work search via the job searching website ...