Liiketoimintaosaamisen kehittyminen Napalaaksossa - Luiro, Jenna; Niva, Elisa (Lapin ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyömme toimeksiantajana toimii Lapin ammattikorkeakoulu. Arctic Valley- hanke on luonut virtuaalisen oppimisympäristön Napalaakson, joka on otettu käyttöön syksyllä 2014. Opinnäytetyömme päätavoitteena oli tutkia toteu-tuvatko ensimmäisen lukuvuoden opetussuunnitelman mukaiset tavoitteet Na-palaakson kautta ja miten opiskelijat kokevat oppimansa asiat. Opinnäytetyö on toteutettu käyttäen laadullista tutkimusmenetelmää. Tärkein tiedonkeruumenetelmä oli opiskelijoille lähetetty Webropol- kysely keväällä 2015. Kohderyhmämme koostui 60 opiskelijasta ja hieman yli puolet vastasivat kyselyymme. Tutkimuksesta saatuja vastauksia voidaan hyödyntää opiskelijoi-den ohjaamiseen ja oppimisympäristön kehittämisessä. Teoreettinen viitekehys käsittelee liiketoimintaosaamista Lapin ammattikorkeakoulussa, toiminnallista oppimista, joka sisältää, virtuaalisen oppimisympäristön, pelillistämisen ja on-gelmaperustaisen oppimisen. Tutkimustulokset esitetään teema-alueittain ja johtopäätöksissä tuomme esille muutamia kehityskohteita uuteen oppimisympäristöön liittyen. Napalaakson käyttöönotosta on tehty jo yksi tutkimus, joka keskittyi opiskelijoiden odotuksiin. Tutkimuksemme edetessä ja tulosten valossa mielestämme aiheesta olisi suo-tavaa tehdä vielä jatkotutkimus, jotta toiminnasta saataisiin tulevaisuudessa yhtenäisempi ja selkeämpi. The commissioner of our thesis is Lapland University of Applied Sciences. Arc-tic Valley project have created a new virtual learning environment called Napa-laakso and this program has been introduced to the students in the fall of 2014. The aim of this thesis was to investigate how the objectives of the first year’s curriculum was succeeded and how the students experienced the things that they have learned. The thesis is a qualitative study and the material has been collected using the Webropol- tool. The inquiry was sent to students by e-mail in the spring of 2015. Our focus group was consisted of 60 students and more than half replaid to our questionnaire. Answers can be utilized in ...