Taidekahvila Naulan kävijätutkimus - Lindfors, Tiina (Satakunnan ammattikorkeakoulu, 2006)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia Taidekahvila Naulan asiakkaiden tyytyväisyyttä ja asiakasprofiilia. Tuloksia hyödyntämällä Naulan omistajat voivat kehittää kahvilansa palveluita ja tarjontaa yhä enemmän asiakkaiden tarpeita vastaaviksi. Kahvilan omistajat vaihtuivat kesällä 2006. Lisäksi uusien omistajien toivomuksesta asiakkailta kysyttiin mielipidettä aukioloajoista ja Naulan mainontakeinoista. Tutkimusmenetelmänä oli kvantitatiivinen lomaketutkimus. Tutkimus tehtiin 30.10.-3.11.2006. Tutkija itse oli paikalla jakamassa ja vastaanottamassa lomakkeita. Lomakkeita jaettiin kaikille asiakkaille ja vastauksia saatiin 135 kappaletta. Tutkimustulosten perusteella Naulan asiakkaat olivat tyytyväisiä kahvilaan ja sen tuotteisiin. Kahvilaa pidettiin yleensä viihtyisänä. Palvelua kehuttiin monisanaisesti. Pieneen kahvilaan ehdotettiin laajennusta. Tuotevalikoima miellettiin useimmiten hyväksi tai erinomaiseksi ja lounaspalvelu oli lähes kaikkien mielestä hyvä. Suolaiseen valikoimaan pyydettiin lisäämään vaihtoehtoja. Esimerkkeinä mainittiin täytetty ruisleipä ja karjalanpiirakka. Myös leivosvalikoiman haluttiin laajenevan. Lounasta pidettiin useimmiten hyvänä. Mausteisempia ruokia pyydettiin lisää. Myös hieman perinteisempiä ja tutumpia keittoja pyydettiin erikoisien lisäksi. Uutuutena tullutta pastaa kehuttiin useissa lomakkeissa. Omistajien ehdotus aukiolojen pidentämisestä joinakin iltoina sai kannatusta varsinkin alle 35-vuotiaiden joukossa. Sen sijaan yli 36-vuotiaat todennäköisemmin eivät käyttäisi Naulaa iltaisin. Vastaajat kertoivat useimmin kuulleensa Naulasta tuttavalta (42 %) tai kahvilan ulkopuolella olevista mainostauluista (38 %). Kun kysyttiin, mitä kautta vastaajat mieluiten kuulisivat kahvilan uutuuksista ja tulevista tapahtumista, mainostaulut (34 %) nousivat jälleen kahden suosituimman joukkoon. Eniten kannatusta kuitenkin sai lehtimainonta paikallislehdessä Kankaanpään Seudussa (48 %). Tyypillisin Naulan asiakas oli kankaanpääläinen nainen. Suurimmat ikäryhmät olivat 15-25-vuotiaat (33 %) ja yli 45-vuotiaat (25 %). Suurin osa vastaajista kertoi käyvänsä Naulassa joka viikko tai joka kuukausi. Tärkeimmät syyt Naulan valinnalle olivat sijainti, suolaiset tarjottavat, ystävien tapaaminen ja viihtyisät tilat. Kuutta ensikertalaista lukuun ottamatta kaikki kyselyyn vastanneet olivat käyneet Naulassa aiemminkin ja myös lähes kaikki aikovat tulla Naulaan uudelleen. The meaning of the thesis was to study the customer satisfaction and the customer profile of the Art Café Naula. By taking advantage of the results the owners can develop the services and products so that they will meet the customers’ requirements even better. The ownership of the café was changed in the summer 2006. Also at the new owners’ request the customers were asked about Naula’s opening hours and advertising methods. The research method was quantitative research with a questionnaire. The research was carried out between 30.10. and 3.11.2006. The researcher was personally on the spot handing out and receiving the questionnaires. The questionnaires were handed out to all customers and 135 answers were returned. According to the results of the research the customers of Naula were satisfied with the café and its products. In general the café was considered as cosy. Service was praised with many words. Enlargement of the small café was suggested. The product range was mostly perceived as good or excellent, and nearly everyone considered the lunch service as good. Alternatives were asked to be added to the savoury selection. Filled rye bread and Karelian pasty were mentioned as examples. Also the sweet selection was asked to be diversified. The lunch was mostly considered as good. Spicier food was wanted. Also more traditional and more familiar soups in addition to special ones were wanted. Pasta as a newcomer was praised in many questionnaires. The owners’ suggestion about extending the opening hours in some evenings was supported especially among respondents under 35 years of age. Instead people over 36 years of age more likely wouldn’t use Naula in the evenings. The respondents most often told that they have heard of Naula from a friend (42 %) or seen Naula’s advertising boards outside the café (38 %). When the respondents were asked about how they would like to learn about the novelties and future events of the café, the advertising boards (34 %) were again among the two most popular answers. The biggest support was given to advertisements in the local newspaper Kankaanpään Seutu (48 %). The most typical customer of Naula was a woman from Kankaanpää. The biggest age groups were 15 to 25 year-olds or over 45 year-olds. Most of the respondents usually go to the café every week or every month. The most important reasons for choosing Naula are location, savoury selection, meeting friends and cosy facility. Except for the six first timers all respondents had been to Naula before and also almost everyone will come again.