Mindfulness-pyörämatkailupakettien suunnitteleminen EuroVelo 13 -reitin varrelle - Oinonen, Anna (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2015)
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää pyörämatkailua Suomessa ja erityisesti EuroVelo 13- eli Iron Curtain Trail -reitin varrella sekä hyödyntää mindfulnessia pyörämatkailussa. Työn tarkoituksena oli luoda pääasiassa kansainvälisille markkinoille kaksi pyörämatkailupakettia, joihin oli yhdistetty tietoisen läsnäolon harjoituksia. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Karelia-ammattikorkeakoulun hallinnoima kansainvälinen EuroVelo 13 -hanke. Pyörämatkailupakettien suunnittelu alkoi reitin varrella olevien nähtävyyksien ja palveluiden kartoittamisella alueiden matkailusivustojen avulla. Suunnittelussa käytettiin apuna myös hankkeessa aiemmin tehtyjä reittikarttoja. Paketit pyrittiin suunnittelemaan alueille, joilla palveluita oli riittävästi matkailijoita ajatellen, joten osa alueista jätettiin pois jo alussa. Opinnäytetyön tuloksena syntyi kaksi pyörämatkailupakettia, joista on tehty reittikartat nähtävyyksineen ja palveluineen, sekä erilliset reittikuvaukset välimatkoineen. Tuotepaketteja voidaan tulevaisuudessa hyödyntää EuroVelo 13 -reitin Suomen osuuden markkinoinnissa, ja lisäksi aluetoimijat voivat saada niistä ideoita uusien tuotepakettien kehittämiseksi kansainvälisille pyörämatkailijoille. The purpose of this thesis was to develop cycling tourism in Finland, especially along the EuroVelo 13 Iron Curtain Trail route. The purpose was also to combine mindfulness with cycling tourism. The aim of the thesis was to create two cycling tourism packages that included mindfulness exercises mainly for international markets. This thesis was commissioned by the international EuroVelo 13 project, which was administered by Karelia University of Applied Sciences. Planning of the cycling tourism packages started by mapping the services and attractions along the route with the help of the websites of the areas and previously done route maps. The aim was to plan the packages to areas where there are enough services for travellers. Because of that some of the areas along the EuroVelo 13 route had to ...