Hoidon laatu Keminmaan terveyskeskuksen vastaanotossa potilaiden näkökulmasta - Parviainen, Heta; Lähteenmäki, Heidi (Lapin ammattikorkeakoulu, 2015)
Hoidon laadun voidaan katsoa olevan asiakkaiden vaatimusten, odotusten, tottumusten ja tarpeiden täyttymistä. Laatu käsittää kaikki ne ominaisuudet ja piirteet, jotka tuotteella tai palvelulla on, ja joilla se täyttää asiakkaan odotuksia, vaatimuksia tai tottumuksia, olivatpa ne ilmaistuja tai piilossa. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on kuvata hoidon laatua Keminmaan terveyskeskuksen vastaanotolla. Tavoitteena on tuoda Keminmaan terveyskeskuksen henkilökunnalle tietoa vastaanoton tämänhetkisestä hoidon laadusta potilaiden näkökulmasta. Tämän opinnäytetyön lähestymistapa on määrällinen eli kvantitatiivinen. Tutkimusmenetelmänä on paperiversiona toteutettu strukturoitu kysely, jota hallinnoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Mittari on nimeltään ”Terveysaseman hoidon laatu: potilaan näkökulma”. Tätä kyselylomaketta on käytetty vuodesta 1999 ja aineistoa on kertynyt useilta palveluntuottajilta, kuten esimerkiksi terveyskeskuksilta ja varuskunnilta. Kyselylomakkeen lopussa on kaksi avointa vastausta edellyttävää kysymystä, joten siltä osin kyselylomake on puolistrukturoitu. Tähän tutkimukseen osallistui 200 henkilöä. Tämän tutkimuksen avulla Keminmaan terveyskeskuksen vastaanotto saa ajankohtaista tietoa vastaanoton tämän hetkisestä hoidon laadusta. Tämä antaa heille mahdollisuuden tarvittaessa kehittää terveyskeskuksen vastaanoton toimintaa. A quality of healthcare includes fulfilling requirements, expectations, customs and needs of customers. A quality in this context covers all aspects and features of product or service. These aspects and features are to fulfill customers’ expectations, requirements and customs regardless whether they are expressed or not. The purpose of this thesis is to describe the quality of healthcare in Keminmaa Health Center. The aim is to bring information about current quality of care from patients’ perspective to the attention of Keminmaa Health Center person-nel. The approach of this thesis is quantitative. The research approach is a paper version of structured questionnaire which ...