"Työpaja heitethiin yhtheiselä tansila" keelekontaktid ja meänkeel - Sulkala, Helena (Eesti ja soome-ugri keeleteaduse ajakiri. Journal of Estonian and Finno-Ugric Linguistics, 2010)
Artiklis kirjeldatakse Põhja-Rootsis kõneldava meän-keele tekkimislugu ja selle keele praegust keelekontaktidest mõjutatud kirjalikku kuju. Vanal soome murdel põhinev meänkeel on laenanud rootsi keelest nii fonoloogilisi, morfoloogilisi, süntaktilisi kui ka leksikaalseid jooni. Saami keelte mõju ja praeguse soome kirjakeele mõju on vähesem ja raskemini märgatav. Näidetest on võimalik näha, kuidas soome ja rootsi keele jooned meänkeeles ühinevad ja kuidas meänkeele kirjakeel liigub soome kirjakeelest kaugemale mitte ainult laensõnade tõttu, vaid ka morfosüntaktiliselt.