Local citizen survey 1991 - main survey (Göteborgs universitet, 1997)
En medborgarundersökning i 28 svenska kommuner i anslutning till de kommunala valen 1991. Frågeområden som togs upp: Hur fungerar den offentliga servicen och hur stora insatser bör göras på olika områden; De politiska partiernas aktiviteter i olika sammanhang; Försök att påverka politiska beslut på andra sätt än genom att rösta; Politiskt engagemang och hur man ser på rekryteringen av politiker; Medlemskap i organisationer och föreningar; Förtroende för olika institutioner och behandlingen av män och kvinnor; Hur olika verksamheter fungerar och hur de bör fungera; Relationer till andra länder och till internationella organisationer; Sjukvård och landstingets verksamhet; Hur bra informationen är om olika politiska frågor och på vilket sätt man inhämtar information; Syn på de politiska partierna och röstning i valen till kommunfullmäktige, landsting och riksdagen; Bakgrundsfrågor. En serie frågor riktade sig enbart till de som var bosatta i Grästorp, Kävlinge, Lidköping och Luleå. Den undersökning som gjordes i Göteborg innehöll även frågor om stadsdelsnämnder. This survey forms part of the research program 'Demokrati i förändring'. The survey was carried out immediately after the local elections in 1991. Areas covered: Opinion on how well the local authority service works and on achievments needed in different fields; Activities of the political parties; Attempts on influencing political decisions in another way than through voting; Political commitment and opinion on the recruitment of politicians; Membership of organizations and associations; Confidence in a number of institutions; Difference in treatment of men and women; Relation to other countries and international organizations; Medical care and the county council activities; The quality of the information about political issues and how to get information; Opinion on the political parties and vote in the election to the parliament, county council and local government respectively; and a number of socio-economic background variables. Furthermore there is a ...