Data from Ran missions NBP009 and NBP011 from Nathaniel B Palmer cruise NBP1902 - Anna Wåhlin (Göteborgs universitet, 2021)
Temperatur, salinitet och löst syre uppmätt under flera uppdrag i Amundsenhavet med den autonoma undervattensfarkosten Ran under forskningskryssningen NBP1902 med isbrytaren Nathaniel B. Palmer. Variabellista: Datum och tid (UTC) Latitud (decimalgrad) Longitud (decimalgrad) Tryck (dBar) Absolut salthalt S_A (g / kg), beräknat enligt www.teos-10.org <http://www.teos-10.org> Konservativ temperatur (grader), beräknad enligt www.teos-10.org <http://www.teos-10.org> Upplöst syre (ml / l) Matlab-tid (numerisk) AUV-uppdrag 009 från NBP1902. Uppdraget gick delvis (0.6 km) under Thwaites Glacier. AUV-uppdrag 011 från NBP1902. Uppdraget gick delvis (3 km) under Thwaites Glacier. Se den engelska beskrivningen och dokumentationsfilerna för mer detaljer om insamlingsmetoderna. Variabellista: Datum och tid (UTC) Latitud (decimalgrad) Longitud (decimalgrad) Tryck (dBar) Absolut salthalt S_A (g / kg), beräknat enligt www.teos-10.org <http://www.teos-10.org> Konservativ temperatur (grader), beräknad enligt www.teos-10.org <http://www.teos-10.org> Upplöst syre (ml / l) Matlab-tid (numerisk) Temperature, salinity and dissolved oxygen from several missions with the Ran AUV during the Palmer cruise NBP1902 to the Amundsen Sea. Variable List: Date and time (UTC) Latitude (decimal degree) Longitude (decimal degree) Pressure (dBar) Absolute salinity S_A (g/kg), calculated according to www.teos-10.org<http://www.teos-10.org> Conservative temperature (degrees), calculated according to www.teos-10.org<http://www.teos-10.org> Dissolved oxygen (ml/l) Matlab time (numeric) AUV mission 009 from NBP1902. The mission went partway (0.6 km) underneath Thwaites glacier. AUV mission 011 from NBP1902. The mission went partway (3 km) underneath Thwaites glacier. The autonomous underwater vehicle 'Ran' is a Kongsberg Hugin AUV depth-rated to 3000 m. It is equipped with a Honeywell Hg9900 inertial navigation unit, aided with Nortek 500 kHz upward- and downward-looking doppler velocity loggers (DVL). Navigation was ...