De fleste bor nær foreldre og voksne barn : geografisk avstand til foreldre og barn - Lappegård, Trude (Statistisk sentralbyrå, 2009)
Artiklene i Samfunnsspeilet er tilgjengelige fra SSBs nettsider: http://www.ssb.no/ssp/ Noen av oss har foreldre og barn boende svært langt unna, men de aller fleste har foreldre og/eller barn i en rimelig avstand, under 30 kilometer, fra der vi selv bor. Det er flest med lang reisevei til foreldre blant dem som bor i Oslo og Akershus og i Nord-Norge. De som har voksne barn langt unna, er for det meste personer på Vestlandet, i Trøndelag og i Nord-Norge. Utviklingen i flyttemønster har påvirket den geografiske avstanden mellom familiemedlemmer.