Behöver vi veta hur mycket korna kan äta? - Krizsan, Sophie; Hetta, Mårten; Höjer, Annika; Huhtanen, Pekka (2013)
Det finns i Norden flera olika modeller för att skatta konsumtionen hos mjölkkor. I det här projektet ville vi ta reda på vilken modell som fungerar bäst under nordliga förhållanden. Förutsättningarna för vallodling är mycket goda i norra Sverige. Klimatet gynnar produktion av vallfoder med högt energiinnehåll och det är därför viktigt att det bedöms korrekt i foderstaten för högavkastande djur.