Effekter av ett skogsbruk anpassat till rennäring och naturvård i norra Sverige - Valinger, Erik; Berg, Staffan; Lind, Torgny (2011)
• Anpassning till rennäring och naturvård ger lägre möjliga avverkningsnivåer och färre anställda inom skog och skogsindustri. • Anpassning till rennäringen leder till längre omloppstid för delar av skogen och ökat virkesförråd. • Anpassningarna ökar mängden lagrad kol i stamved. Effekter av ett skogsbruk anpassat till rennäring och naturvård i norra Sverige • Rennäringens ekonomi är i högsta grad beroende av antalet renar som överlever fram till slakt och om de klarar sig utan stödutfodring. • Rennäringens kostnader är högst under perioder under året då transporter och slakt utförs. • Med verktyget ToSIA kan olika markanvändning utvärderas och diskuteras av berörda parter.