Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
Rapporten beskriver et fagutviklingsarbeid om ernæring ved Kroken sykehjem i Tromsø. Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring», og hadde som mål: Ingen skal lide av ubehandlet underernæring, og ernæringsstatus og tiltaksplan for e...
Main Author: | |
---|---|
Format: | Report |
Language: | Norwegian |
Published: |
2012
|
Subjects: | |
Online Access: | http://hdl.handle.net/11250/2445061 |
id |
ftsfomsorgsforsk:oai:omsorgsforskning.brage.unit.no:11250/2445061 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftsfomsorgsforsk:oai:omsorgsforskning.brage.unit.no:11250/2445061 2024-03-03T08:49:10+00:00 Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011 Hagen, Kirsti 2012 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2445061 nor nor http://www.utviklingssenter.no Hagen, K. (2012) Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011. Rapport. Tromsø: Utviklingssenter for sykehjem (USH) i Troms. Hentet fra: http://www.utviklingssenter.no/uten-mat-og-drikke.5140872-179649.html http://hdl.handle.net/11250/2445061 Hagen, Kirsti (prosjektleder) pasientsikkerhet kvalitetssikring sikkerhet helsevesen risiko pasienter eldre helsetjenester kommune primærhelsetjeneste aldring kosthold mat opplæring kunnskap kvalitetsforbedring retningslinje sykehjem ernæring underernæring forebygging tverrfaglig samarbeid helsepersonell kjøkken Kroken sykehjem Tromsø Troms Report 2012 ftsfomsorgsforsk 2024-02-02T11:37:23Z Rapporten beskriver et fagutviklingsarbeid om ernæring ved Kroken sykehjem i Tromsø. Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring», og hadde som mål: Ingen skal lide av ubehandlet underernæring, og ernæringsstatus og tiltaksplan for ernæring skal være dokumentert i pasientjournalen. Utviklingssenter for sykehjem i Troms, Kroken sykehjem, gjennomførte i 2011 et fagutviklingsarbeid om ernæring i sykehjem med tittel «Uten mat og drikke…». Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring» utgitt av Helsedirektoratet i juni 2009. Mål for prosjektet: Ingen skal lide av ubehandlet underernæring, og ernæringsstatus og tiltaksplan for ernæring skal være dokumentert i pasientjournalen. Vi valgte å gjennomføre prosjekt på Kroken sykehjem og involverte alle 76 pasientene. Det var et nært samarbeid mellom avdelingsledere, kjøkken og ressurspersoner fra hver avdeling. Sykehjemmene i Tromsø kommune ble informert om prosjektet med brev til enhetsledere og holdt løpende orientert via fagutviklingssykepleierne / fagkonsulentene på sykehjemmene. Det ble også i løpet av prosjektperioden etablert et nært samarbeid med Utviklingssenter for hjemmetjenester i Troms som startet et tilvarende prosjekt i hjemmetjenesten i Tromsø kommune. Tiltak i prosjektet: Dannet ressursgruppe ernæring, Gjennomgang og opplæring i utvalgte skjema, Kompetanseheving – internundervisning våren 2011, Eksterne fagseminar for medlemmer i ressursgruppen høsten 2011, Registrering av nattfasten og ernæringsstatus jamfør MNA-skjema og dokumentasjon i ernæringsjournal, Tiltaksmappe i journal med behandlingstiltak for oppfølging og evaluering, Rutine for veiing og måling, På grunnlag av de faglige nasjonale retningslinjene ble det utarbeidet internkontrollrutine for å sikre identifisering og ernæringsbehandling til pasientene (vedlegg 5). Resultater og funn: Nattfasten 14,5 timer i gjennomsnitt. Resultat av MNA-registrering: Underernæring ... Report Tromsø Troms Senter for omsorgsforskning: Omsorgsbiblioteket Tromsø |
institution |
Open Polar |
collection |
Senter for omsorgsforskning: Omsorgsbiblioteket |
op_collection_id |
ftsfomsorgsforsk |
language |
Norwegian |
topic |
pasientsikkerhet kvalitetssikring sikkerhet helsevesen risiko pasienter eldre helsetjenester kommune primærhelsetjeneste aldring kosthold mat opplæring kunnskap kvalitetsforbedring retningslinje sykehjem ernæring underernæring forebygging tverrfaglig samarbeid helsepersonell kjøkken Kroken sykehjem Tromsø Troms |
spellingShingle |
pasientsikkerhet kvalitetssikring sikkerhet helsevesen risiko pasienter eldre helsetjenester kommune primærhelsetjeneste aldring kosthold mat opplæring kunnskap kvalitetsforbedring retningslinje sykehjem ernæring underernæring forebygging tverrfaglig samarbeid helsepersonell kjøkken Kroken sykehjem Tromsø Troms Hagen, Kirsti Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011 |
topic_facet |
pasientsikkerhet kvalitetssikring sikkerhet helsevesen risiko pasienter eldre helsetjenester kommune primærhelsetjeneste aldring kosthold mat opplæring kunnskap kvalitetsforbedring retningslinje sykehjem ernæring underernæring forebygging tverrfaglig samarbeid helsepersonell kjøkken Kroken sykehjem Tromsø Troms |
description |
Rapporten beskriver et fagutviklingsarbeid om ernæring ved Kroken sykehjem i Tromsø. Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring», og hadde som mål: Ingen skal lide av ubehandlet underernæring, og ernæringsstatus og tiltaksplan for ernæring skal være dokumentert i pasientjournalen. Utviklingssenter for sykehjem i Troms, Kroken sykehjem, gjennomførte i 2011 et fagutviklingsarbeid om ernæring i sykehjem med tittel «Uten mat og drikke…». Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring» utgitt av Helsedirektoratet i juni 2009. Mål for prosjektet: Ingen skal lide av ubehandlet underernæring, og ernæringsstatus og tiltaksplan for ernæring skal være dokumentert i pasientjournalen. Vi valgte å gjennomføre prosjekt på Kroken sykehjem og involverte alle 76 pasientene. Det var et nært samarbeid mellom avdelingsledere, kjøkken og ressurspersoner fra hver avdeling. Sykehjemmene i Tromsø kommune ble informert om prosjektet med brev til enhetsledere og holdt løpende orientert via fagutviklingssykepleierne / fagkonsulentene på sykehjemmene. Det ble også i løpet av prosjektperioden etablert et nært samarbeid med Utviklingssenter for hjemmetjenester i Troms som startet et tilvarende prosjekt i hjemmetjenesten i Tromsø kommune. Tiltak i prosjektet: Dannet ressursgruppe ernæring, Gjennomgang og opplæring i utvalgte skjema, Kompetanseheving – internundervisning våren 2011, Eksterne fagseminar for medlemmer i ressursgruppen høsten 2011, Registrering av nattfasten og ernæringsstatus jamfør MNA-skjema og dokumentasjon i ernæringsjournal, Tiltaksmappe i journal med behandlingstiltak for oppfølging og evaluering, Rutine for veiing og måling, På grunnlag av de faglige nasjonale retningslinjene ble det utarbeidet internkontrollrutine for å sikre identifisering og ernæringsbehandling til pasientene (vedlegg 5). Resultater og funn: Nattfasten 14,5 timer i gjennomsnitt. Resultat av MNA-registrering: Underernæring ... |
format |
Report |
author |
Hagen, Kirsti |
author_facet |
Hagen, Kirsti |
author_sort |
Hagen, Kirsti |
title |
Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011 |
title_short |
Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011 |
title_full |
Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011 |
title_fullStr |
Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011 |
title_full_unstemmed |
Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011 |
title_sort |
uten mat og drikke… ernæring kroken sykehjem 2011 |
publishDate |
2012 |
url |
http://hdl.handle.net/11250/2445061 |
geographic |
Tromsø |
geographic_facet |
Tromsø |
genre |
Tromsø Troms |
genre_facet |
Tromsø Troms |
op_relation |
http://www.utviklingssenter.no Hagen, K. (2012) Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011. Rapport. Tromsø: Utviklingssenter for sykehjem (USH) i Troms. Hentet fra: http://www.utviklingssenter.no/uten-mat-og-drikke.5140872-179649.html http://hdl.handle.net/11250/2445061 |
op_rights |
Hagen, Kirsti (prosjektleder) |
_version_ |
1792506338930065408 |