Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011

Rapporten beskriver et fagutviklingsarbeid om ernæring ved Kroken sykehjem i Tromsø. Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring», og hadde som mål: Ingen skal lide av ubehandlet underernæring, og ernæringsstatus og tiltaksplan for e...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Hagen, Kirsti
Format: Report
Language:Norwegian
Published: 2012
Subjects:
mat
Online Access:http://hdl.handle.net/11250/2445061
id ftsfomsorgsforsk:oai:omsorgsforskning.brage.unit.no:11250/2445061
record_format openpolar
spelling ftsfomsorgsforsk:oai:omsorgsforskning.brage.unit.no:11250/2445061 2024-03-03T08:49:10+00:00 Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011 Hagen, Kirsti 2012 application/pdf http://hdl.handle.net/11250/2445061 nor nor http://www.utviklingssenter.no Hagen, K. (2012) Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011. Rapport. Tromsø: Utviklingssenter for sykehjem (USH) i Troms. Hentet fra: http://www.utviklingssenter.no/uten-mat-og-drikke.5140872-179649.html http://hdl.handle.net/11250/2445061 Hagen, Kirsti (prosjektleder) pasientsikkerhet kvalitetssikring sikkerhet helsevesen risiko pasienter eldre helsetjenester kommune primærhelsetjeneste aldring kosthold mat opplæring kunnskap kvalitetsforbedring retningslinje sykehjem ernæring underernæring forebygging tverrfaglig samarbeid helsepersonell kjøkken Kroken sykehjem Tromsø Troms Report 2012 ftsfomsorgsforsk 2024-02-02T11:37:23Z Rapporten beskriver et fagutviklingsarbeid om ernæring ved Kroken sykehjem i Tromsø. Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring», og hadde som mål: Ingen skal lide av ubehandlet underernæring, og ernæringsstatus og tiltaksplan for ernæring skal være dokumentert i pasientjournalen. Utviklingssenter for sykehjem i Troms, Kroken sykehjem, gjennomførte i 2011 et fagutviklingsarbeid om ernæring i sykehjem med tittel «Uten mat og drikke…». Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring» utgitt av Helsedirektoratet i juni 2009. Mål for prosjektet: Ingen skal lide av ubehandlet underernæring, og ernæringsstatus og tiltaksplan for ernæring skal være dokumentert i pasientjournalen. Vi valgte å gjennomføre prosjekt på Kroken sykehjem og involverte alle 76 pasientene. Det var et nært samarbeid mellom avdelingsledere, kjøkken og ressurspersoner fra hver avdeling. Sykehjemmene i Tromsø kommune ble informert om prosjektet med brev til enhetsledere og holdt løpende orientert via fagutviklingssykepleierne / fagkonsulentene på sykehjemmene. Det ble også i løpet av prosjektperioden etablert et nært samarbeid med Utviklingssenter for hjemmetjenester i Troms som startet et tilvarende prosjekt i hjemmetjenesten i Tromsø kommune. Tiltak i prosjektet: Dannet ressursgruppe ernæring, Gjennomgang og opplæring i utvalgte skjema, Kompetanseheving – internundervisning våren 2011, Eksterne fagseminar for medlemmer i ressursgruppen høsten 2011, Registrering av nattfasten og ernæringsstatus jamfør MNA-skjema og dokumentasjon i ernæringsjournal, Tiltaksmappe i journal med behandlingstiltak for oppfølging og evaluering, Rutine for veiing og måling, På grunnlag av de faglige nasjonale retningslinjene ble det utarbeidet internkontrollrutine for å sikre identifisering og ernæringsbehandling til pasientene (vedlegg 5). Resultater og funn: Nattfasten 14,5 timer i gjennomsnitt. Resultat av MNA-registrering: Underernæring ... Report Tromsø Troms Senter for omsorgsforskning: Omsorgsbiblioteket Tromsø
institution Open Polar
collection Senter for omsorgsforskning: Omsorgsbiblioteket
op_collection_id ftsfomsorgsforsk
language Norwegian
topic pasientsikkerhet
kvalitetssikring
sikkerhet
helsevesen
risiko
pasienter
eldre
helsetjenester
kommune
primærhelsetjeneste
aldring
kosthold
mat
opplæring
kunnskap
kvalitetsforbedring
retningslinje
sykehjem
ernæring
underernæring
forebygging
tverrfaglig samarbeid
helsepersonell
kjøkken
Kroken sykehjem
Tromsø
Troms
spellingShingle pasientsikkerhet
kvalitetssikring
sikkerhet
helsevesen
risiko
pasienter
eldre
helsetjenester
kommune
primærhelsetjeneste
aldring
kosthold
mat
opplæring
kunnskap
kvalitetsforbedring
retningslinje
sykehjem
ernæring
underernæring
forebygging
tverrfaglig samarbeid
helsepersonell
kjøkken
Kroken sykehjem
Tromsø
Troms
Hagen, Kirsti
Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
topic_facet pasientsikkerhet
kvalitetssikring
sikkerhet
helsevesen
risiko
pasienter
eldre
helsetjenester
kommune
primærhelsetjeneste
aldring
kosthold
mat
opplæring
kunnskap
kvalitetsforbedring
retningslinje
sykehjem
ernæring
underernæring
forebygging
tverrfaglig samarbeid
helsepersonell
kjøkken
Kroken sykehjem
Tromsø
Troms
description Rapporten beskriver et fagutviklingsarbeid om ernæring ved Kroken sykehjem i Tromsø. Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring», og hadde som mål: Ingen skal lide av ubehandlet underernæring, og ernæringsstatus og tiltaksplan for ernæring skal være dokumentert i pasientjournalen. Utviklingssenter for sykehjem i Troms, Kroken sykehjem, gjennomførte i 2011 et fagutviklingsarbeid om ernæring i sykehjem med tittel «Uten mat og drikke…». Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring» utgitt av Helsedirektoratet i juni 2009. Mål for prosjektet: Ingen skal lide av ubehandlet underernæring, og ernæringsstatus og tiltaksplan for ernæring skal være dokumentert i pasientjournalen. Vi valgte å gjennomføre prosjekt på Kroken sykehjem og involverte alle 76 pasientene. Det var et nært samarbeid mellom avdelingsledere, kjøkken og ressurspersoner fra hver avdeling. Sykehjemmene i Tromsø kommune ble informert om prosjektet med brev til enhetsledere og holdt løpende orientert via fagutviklingssykepleierne / fagkonsulentene på sykehjemmene. Det ble også i løpet av prosjektperioden etablert et nært samarbeid med Utviklingssenter for hjemmetjenester i Troms som startet et tilvarende prosjekt i hjemmetjenesten i Tromsø kommune. Tiltak i prosjektet: Dannet ressursgruppe ernæring, Gjennomgang og opplæring i utvalgte skjema, Kompetanseheving – internundervisning våren 2011, Eksterne fagseminar for medlemmer i ressursgruppen høsten 2011, Registrering av nattfasten og ernæringsstatus jamfør MNA-skjema og dokumentasjon i ernæringsjournal, Tiltaksmappe i journal med behandlingstiltak for oppfølging og evaluering, Rutine for veiing og måling, På grunnlag av de faglige nasjonale retningslinjene ble det utarbeidet internkontrollrutine for å sikre identifisering og ernæringsbehandling til pasientene (vedlegg 5). Resultater og funn: Nattfasten 14,5 timer i gjennomsnitt. Resultat av MNA-registrering: Underernæring ...
format Report
author Hagen, Kirsti
author_facet Hagen, Kirsti
author_sort Hagen, Kirsti
title Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
title_short Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
title_full Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
title_fullStr Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
title_full_unstemmed Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
title_sort uten mat og drikke… ernæring kroken sykehjem 2011
publishDate 2012
url http://hdl.handle.net/11250/2445061
geographic Tromsø
geographic_facet Tromsø
genre Tromsø
Troms
genre_facet Tromsø
Troms
op_relation http://www.utviklingssenter.no
Hagen, K. (2012) Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011. Rapport. Tromsø: Utviklingssenter for sykehjem (USH) i Troms. Hentet fra: http://www.utviklingssenter.no/uten-mat-og-drikke.5140872-179649.html
http://hdl.handle.net/11250/2445061
op_rights Hagen, Kirsti (prosjektleder)
_version_ 1792506338930065408