Halter och deposition av luftföroreningar på hög höjd i norra Sverige - Karlsson, Per Erik; Ferm, Martin; Pihl-Karlsson, Gunilla; Hellsten, Sofie (IVL Svenska Miljöinstitutet, 2019)
Projektet syftade till att sammanställa, dokumentera, analysera och utvärdera befintliga mätningar av luftföroreningar på hög höjd i norra Sverige, vilket i denna studie definieras som fjällvärlden i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland samt Dalarna. Projektet omfattade endast mätningar av svavel- och kväveföreningar, havssalt och baskatjoner som lufthalter samt som deposition med nederbörden på öppet fält och som krondropp.