Zum Haarwechsel der Feldmaus, Microtus arvalis (Pallas, 1779) und weiterer Muroidea; Linka polnika zwyczajnego, Microtus arvalis (Pallas, 1779) i innych Muroidea - Stein, G. H. W. (1960)
Juwenilna i u pierwsza postjuwenilna linka u Microtus arvalis (Pallas, 1779) jest ściśle uzależniona od wieku zwierzęcia. Uwłosienie juwenilne jest ściśle uformowane 14-15 dnia po urodzeniu. Od 22 dnia życia rozpoczyna się formowanie uwłosienia postjuwenilnego, Jest ono całkowicie wykształcone w okresie od 49 do 54 dnia życia. Początek, kolejność faz i termin zakończenia nastepnej (tj. drugiej postjuwenilnej) linki nie da się ściśle ustalić w czasie. Juwenilna i u pierwsza postjuwenilna linka u Microtus arvalis (Pallas, 1779) jest ściśle uzależniona od wieku zwierzęcia. Uwłosienie juwenilne jest ściśle uformowane 14-15 dnia po urodzeniu. Od 22 dnia życia rozpoczyna się formowanie uwłosienia postjuwenilnego, Jest ono całkowicie wykształcone w okresie od 49 do 54 dnia życia. Początek, kolejność faz i termin zakończenia nastepnej (tj. drugiej postjuwenilnej) linki nie da się ściśle ustalić w czasie.