Pietropawłowsk. Mogiły z 1854 r. - Dybowski, Benedykt (1833-1930) ?; Dybowski, Benedykt (1833–1930) ?
Monochromatic phot. 10x14,9 cm sheet 12,5x17,5 Title supplied by cataloger Cyrillic description under photo : "Petropavlovsk. Bratskaâ mogila pogiblym pri bombardirovke goroda francuzami vo 1854 g." On reverse : "Pietropawłowsk - mogiły wspólne gdzie zostali pocho / -wani Francuzi, Anglicy i Rossjanie po bitwie / Napis Francuzki [!] Désunis pour la victoire / Réunis par la mort / du soldat sert la gloire / du brave c'est le sort [?]" Fotografia monochromatyczna 10x14,9 cm na tekturce 12,5x17,5 cm Tytuł nadany przez katalogującego Poniżej zdjęcia opis cyrylicą : "Petropavlovsk. Bratskaâ mogila pogiblym pri bombardirovke goroda francuzami vo 1854 g." Na rewersie opis ręką B. Dybowskiego: "Pietropawłowsk - mogiły wspólne gdzie zostali pocho / -wani Francuzi, Anglicy i Rossjanie po bitwie / Napis Francuzki Désunis pour la victoire / Réunis par la mort /du soldat sert la gloire / du brave c'est le sort [?]"