PROVEDBA SUVREMENIH IoT KONCEPTA KROZ PRIZMU CARSHARINGA - Bratović, Petar (Veleučilište u Rijeci. Prometni odjel., 2017)
U završnom radu prikazan je razvoj prometa, te sve veća potreba ljudi za kretanjem. Sve većim razvojem gradova naročito se počinje razvijati i cestovni promet, te zbog njegovog razvoja dolazi do zagušenja prometa, osim zagušenja problem nastaje i sa parkingom za sva ta vozila u prometu. Najveći problem kod zagušenja stvaraju ljudi koji na posao najčešče putuju osobnim automobilom i pritom putuju sami u automobilu. U radu prikazana su i rješenja kao što je carsharing koji može znatno utijecati na smanjenje zagušenja i uštedu novca prilikom putovanja te su opisane Internet stvari(IoT) koje omogučuju povezivanje uređaja putem interneta te tako znatno pomažu prilikom korištenja tih riješenja.