POSLOVANJE, PLASMAN I PROMOCIJA HOTELA „VALAMAR KORALJ ROMANTIC“ KRK - Bačić, Martina (Veleučilište u Rijeci. Poslovni odjel., 2016)
U ovom završnom rada prikazati će se poslovanje, promocija te plasman hotela Valamar Koralj Romantic Krk koji je smješten u perspektivnoj turističkoj destinaciji Otoku Krku, koji iz godine u godinu bilježi rast broja noćenja turista, kako tuzemnih tako i inozemnih. U radu će se istraživati i razraditi sami elementi promocije, dakle proizvod koji hotel nudi, cijena proizvoda (ponude, popusti, akcije), promocija (cjelogodišnja, predsezonska, sezonska itd.) te plasman hotelskog proizvoda tijekom cijele godine na tuzemnom i inozemnom tržištu. Također, spomenuti će se opće karakteristike otoka Krka, kratak pregled otoka kroz povijest, značajke turističke ponude otoka Krka, važnija turistička odredišta otoka Krka, te prezentacija turističke ponude na sajmovima i turističkim burzama. Na kraju, dati će se osvrt o mogućnostima koje hotel može i treba iskoristiti u skorijoj budućnosti te koji su postupci i načini ostvarenja potencijalnih unapređenja u poslovanju.