Web-aplikacija za "Robinzonski kamp Lučica" - Spudić, Marin (Veleučilište u Rijeci., 2021)
Ovaj završni rad prikazuje proces izrade web aplikacije koja služi u svrhu rezervacije smještajnih jedinica u robinzonskom turizmu. Koncept i ideja izrade ove web aplikacije potekla je iz potreba obiteljskog obrta „Robinzonski kamp Lučica”. Web aplikacija bi gostima pružila mogućnost da sami mogu rezervirati smještaj ukoliko ima mjesta, a vlasnicima olakšala posao pregleda rezervacija. Dodatna korist je i ispis rezervacija na papir zbog jednostavnijega snalaženja u područjima bez pristupa mreži, kojih je u robinzonskom turizmu mnogo. Unutar aplikacije implementirane su funkcije rezervacije korisnikova termina i pregled, odobrenje i brisanje rezervacije od strane prijavljenoga administratora koje su detaljno objašnjene kroz rad. Rezervacije se spremaju u bazu podataka PostgreSQL. Jedan od glavnih razvojnih okvira za izradu sučelja je ReactJS, a za komunikaciju s poslužiteljem korišten je Node.js. Kroz rad je korištena platforma za verzioniranje koda GitHub, te je aplikacija postavljena na platformu Heroku za korištenje.