PANEUROPSKI PROMETNI KORIDOR VII - Cuculić, Marin (Veleučilište u Rijeci. Prometni odjel., 2016)
Cesta, put i povezanost znači život za okolicu koja ga uokružuje. Problem povezanosti određenih krajeva je njezina onemogućenost pri pribavljanju potrebnih resursa. Glavna tema rada je paneuropski koridor VII. Rad opisuje države kroz koje prolazi, karakteristike plovnog pravca i koliko on znači za Osječku regiju. Zemlje kroz koje prolaze koridori imaju bolju međusobnu komunikaciju, a sami koridori potiču razvoj intermodalnog prijevoza.U radu će se elaborirati i položaj Republike Hrvatske u cjelokupnoj prometnoj mreži, tendencija rasta buduće infrastrukture, koja će stimulirati trgovinu među državama, proširiti robne tokove, omogućiti lakši protok prometnih sredstava te unaprijediti društvene odnose. Radi lakšeg pristupanja glavnoj temi definirao sam promet, transport i naveo ostale koridore koji ga uokružuju.