PLANIRANJE REVIZIJE I VRSTE REVIZIJSKIH TESTOVA - Ivaštinović, Valentina (Veleučilište u Požegi. Društveni odjel., 2017)
Cilj ovog rada je prikazati koji su koraci u provedbi revizije. U svojim koracima izvedbe revizije revizor koristi testove koji su opisani u daljnjem tekstu. Revizijski testovi su sloţena tematika sama po sebi pa je naveden i shematski prikaz raščlambe revizijskih testova. Revizor mora imati dobar odnos s internom kontrolom kako bi imao na raspolaganju što više materijala te prema tome prikupio što više dokaza za pisanje revizorskog mišljenja. Na kraju obavljenih testova i revizije, revizor sastavlja svoje mišljenje kako bi društvo, kreditori, banke, investitori pa tako i sami kupci proizvoda ili usluga društva u kojem je provedena revizija, imali predodţbu o stanju tvrtke sa objektivne strane, odnosno od neovisnih osoba. The aim of this paper is to show what steps are being taken in auditing. In its auditing audit steps, the auditor uses the tests described below. Audit tests are complex themes by themselves, so there is a schematic view of the analysis of audit tests. The auditor must have a good relationship with internal control so as to have as much material as possible and thus gather as much evidence as possible for writing an audit opinion. At the end of the tests and audits, the auditor compiles his or her opinion so that the company, creditors, banks, investors, and even the customers of the product or service of the company in which the audit was conducted, had an idea of the status of the company on the objective side or independent persons.