PROMOCIJA PROIZVODA NA PRIMJERU PODUZEĆA PEPCO GROUP - Trbuščić, Stjepana (Veleučilište u Karlovcu. Poslovni odjel., 2024)
Predmet ovog rada je promocija proizvoda u Pepco poduzeću. Sve je veća prisutnost novih tehnologija u dizajniranju promotivnih materijala kako bi poduzeća što bolje predstavila svoje proizvode, zato je od iznimne vaţnosti izabrati prikladne. Putem istraţivanja i analize potrebno je otkriti potrebe i ţelje kupaca te im se prilagoditi jer su kupci sami temelj poslovanja svakog poduzeća. Stvaranje razliĉitih pozicija asortimana zahtjeva razumijevanje kupaca te njihovih ţelja, potreba te aktivnosti konkurencije. UnapreĊenje prodaje stvara posebnu vaţnost jer nudi efikasna rješenja i ideja o izlaganju proizvoda, planiranju prostora, slaganju proizvoda te korištenju promocijskih materijala. Promocija proizvoda zahtjeva dosta rada i kreativnosti, kako bi se što bolje i lakše pribliţili kupcima, a na primjeru poduzeća Pepco moţe se vidjeti kako uspješno upravljati ovim marketinškim elementom. The subject of this work is product promotion in the company Pepco. There is an increasing presence of new technologies in designing promotional materials to better present their products, so it is of utmost importance to choose appropriate ones. Through research and analysis, it is necessary to discover the needs and desires of customers and adapt to them, as customers are the foundation of every company's business. Creating different assortment positions requires understanding customers and their desires, needs, and competitive activities. Sales improvement is of special importance as it offers efficient solutions and ideas for product display, space planning, product arrangement, and the use of promotional materials. Product promotion requires a lot of work and creativity to better and more easily reach customers, and the example of the company Pepco shows how to successfully manage this marketing element.