Konstrukcija šasije solarnog električnog automobila - Mamula, Ivana (Veleučilište u Karlovcu. Strojarski odjel., 2015)
Diplomski rad je izrađen na temu „Konstrukcija šasije solarnog električnog automobila“, gdje je dan uvid općenito o mogućnostima iskorištenja solarne energije, metodi konačnih elemenata koja nam služi kao osnova za izvršavanje analize modelirane šasije, općenito o zahtjevima Svjetskog prvenstva solarnih automobila, te same izrade i analize šasije automobila pomoću programskog paketa Solidworks. U poglavlju koje govori o samim postupcima modeliranja šasije u programskom paketu Solidworks, prikazani su koraci izrade tog modela, kao i sami koraci provođenja analize, da se dobiva uvid da li izrađena šasija zadovoljava uvjete čvrstoće konstrukcije. U konačnici dan je i zaključak cijelog projekta. The Diploma thesis was made on the subject of „Chassis construction of the solar electric car“, where it includes an insigh into the way of using the solar energy, Finite element method that surves like a base ground for chassis analysis, broadly about the rules of World solar challenge, and also modeling and analysis of the chassis in the computer program Solidworks. In the chapter that is about the steps that are made in the procces of modeling and analysis, there is the ability to get the insite if the chassis satisfied required construction strength. And finally the is an insite in the summary of the project.