Barns rett til opplæring i samisk - Haug, Anna Cecilie Westerveld (2017)
Gjennom historien er det blitt gjort stor urett mot samer, og ikke minst mot samiske barn, men de siste årene er det blitt vedtatt lover som skal ivareta barns rett til å lære og bruke det samiske språk. Hva slags rettigheter følger av disse lovene, hvordan fungerer regelverket i praksis, og hva kan man gjøre for å utbedre eventuelle svakheter ved lovverket? Oppgaven tar for seg barns rett til opplæring i samisk etter sameloven §3-8, opplæringslova og barnehageloven.