Debatten om «The Arctic National Wildlife Refuge» (ANWR). : En diskursanalyse av ANWR-debatten i Representantenes hus i perioden 1995-2012. - Kristiansen, Hanne Holm (2013)
I over 50 år har debatten om området «The Arctic National Wildlife Refuge» (ANWR) pågått i amerikansk politikk. Debattens kjerne handler om man skal åpne ANWR for petroleumsutvikling. Denne studien undersøker ANWR-debattens utvikling i Representantenes hus i perioden 1995-2012, og hvordan debatten har blitt påvirket av den politiske konteksten og det amerikanske gass- og oljemarkedet. Studien benytter en diskursanalytisk tilnærming. Først avdekkes fire hoveddiskurser i perioden; energiuavhengighet, alternativ løsning, miljøvern og teknologioptimisme. Deretter studeres utviklingen i debatten periodevis for å undersøke om den todelte konteksten sammenfaller med debatten.