Stabilitet i hengebreer med henblikk på isskred : eksempel fra Steindalsnosi, Sognefjellet, Vest-Norge - Urdahl, Henning (2005)
Stabiliteten i hengebreer avhenger av tre sentrale faktorer. Helningen på underlaget til breen, temperaturen i bakken rundt breen og temperaturen i selve breen. Det er forsøkt å kartlegge disse faktorene for Nedre Steindalsbre i Vest-Jotunheimen med diverse metoder. GPR, BTS, MTD og borehullstemperatur har stått sentralt i disse undersøkelsene. Stabiliteten avgjøres ved klare grenser for isskred etter en empirisk sammenheng mellom temperaturen i bakken, breen og helningen på underlaget. Denne er satt til 45 grader for polytermale breer med permafrost i underlaget, og 25 grader for tempererte breer uten bermafrost i underlaget.