Adler, S. & Å.S. Randby. 2005. Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. Grønn kunnskap e 9(115H):1-6
Effekten av tre ulike konserveringsmetoder for bygg på fôropptak og melkekvalitet i økologisk landbruk ble testet i et fôringsforsøk med cross over design med tre perioder á en uke. Kyrne ble tildelt 6,0 kg TS (førstekalvskyr 5,0 kg TS) av enten tørket bygg (Arve), valset bygg ensilert med melasse,...
Main Authors: | , |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Article in Journal/Newspaper |
Language: | English |
Published: |
Planteforsk
2005
|
Subjects: | |
Online Access: | https://orgprints.org/id/eprint/6421/ |
id |
ftorgprints:oai:orgprints.org:6421 |
---|---|
record_format |
openpolar |
spelling |
ftorgprints:oai:orgprints.org:6421 2023-05-15T15:45:25+02:00 Adler, S. & Å.S. Randby. 2005. Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. Grønn kunnskap e 9(115H):1-6 Adler, Steffen.A. Randby, Åshild.T. Haugland, Espen 2005-09 application/pdf https://orgprints.org/id/eprint/6421/ en eng Planteforsk /id/eprint/6421/1/GKe_9_115H_Adler.pdf Adler, Steffen.A. and Randby, Åshild.T. (2005) Adler, S. & Å.S. Randby. 2005. Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. Grønn kunnskap e 9(115H):1-6. [Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk Effect of barley preservation method on milk quality in organic farming.] Grønn kunnskap e, 9 (115H), pp. 1-6. Crop health quality protection Feeding and growth Journal paper NonPeerReviewed 2005 ftorgprints 2022-12-11T06:51:51Z Effekten av tre ulike konserveringsmetoder for bygg på fôropptak og melkekvalitet i økologisk landbruk ble testet i et fôringsforsøk med cross over design med tre perioder á en uke. Kyrne ble tildelt 6,0 kg TS (førstekalvskyr 5,0 kg TS) av enten tørket bygg (Arve), valset bygg ensilert med melasse, eller valset bygg ensilert med syrer. I tillegg til bygg ble kyrne tildelt grassurfôr ad libitum og en mineral/vitamin-blanding. Forsøket ble gjennomført i Bodø i mars 2004. Alle de tre metodene konserverte bygget godt. Konserveringsmetoden hadde ingen innvirkning på det totale fôropptaket. Kyrne var i sen laktasjon og melkeproduksjonen var lav, men det var ingen forskjell i ytelse mellom konserveringsmetodene for bygg. Innholdet av råprotein var lavt i grassurfôret og derfor også i den totale fôrrasjonen. Dette resulterte i ekstremt lavt innhold av ammonium i vomma. Når kyrne fikk bygg ensilert med syrer hadde de et noe lavere proteininnhold i melka enn når de fikk tørka eller melasseensilert bygg. Bare én av 12 prøver av kveldsmelk fra kyr som fikk bygg ensilert med melasse hadde redusert sensorisk kvalitet. Følgelig ble, i motsetning til tidligere forsøk, ingen negative effekter av ensilert bygg på sensorisk melkekvalitet observert. Article in Journal/Newspaper Bodø Bodø Organic Eprints (Danish Research Centre for Organic Farming, DARCOF) Arve ENVELOPE(-22.183,-22.183,73.700,73.700) Bodø ENVELOPE(14.405,14.405,67.280,67.280) Valset ENVELOPE(8.517,8.517,62.767,62.767) |
institution |
Open Polar |
collection |
Organic Eprints (Danish Research Centre for Organic Farming, DARCOF) |
op_collection_id |
ftorgprints |
language |
English |
topic |
Crop health quality protection Feeding and growth |
spellingShingle |
Crop health quality protection Feeding and growth Adler, Steffen.A. Randby, Åshild.T. Adler, S. & Å.S. Randby. 2005. Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. Grønn kunnskap e 9(115H):1-6 |
topic_facet |
Crop health quality protection Feeding and growth |
description |
Effekten av tre ulike konserveringsmetoder for bygg på fôropptak og melkekvalitet i økologisk landbruk ble testet i et fôringsforsøk med cross over design med tre perioder á en uke. Kyrne ble tildelt 6,0 kg TS (førstekalvskyr 5,0 kg TS) av enten tørket bygg (Arve), valset bygg ensilert med melasse, eller valset bygg ensilert med syrer. I tillegg til bygg ble kyrne tildelt grassurfôr ad libitum og en mineral/vitamin-blanding. Forsøket ble gjennomført i Bodø i mars 2004. Alle de tre metodene konserverte bygget godt. Konserveringsmetoden hadde ingen innvirkning på det totale fôropptaket. Kyrne var i sen laktasjon og melkeproduksjonen var lav, men det var ingen forskjell i ytelse mellom konserveringsmetodene for bygg. Innholdet av råprotein var lavt i grassurfôret og derfor også i den totale fôrrasjonen. Dette resulterte i ekstremt lavt innhold av ammonium i vomma. Når kyrne fikk bygg ensilert med syrer hadde de et noe lavere proteininnhold i melka enn når de fikk tørka eller melasseensilert bygg. Bare én av 12 prøver av kveldsmelk fra kyr som fikk bygg ensilert med melasse hadde redusert sensorisk kvalitet. Følgelig ble, i motsetning til tidligere forsøk, ingen negative effekter av ensilert bygg på sensorisk melkekvalitet observert. |
author2 |
Haugland, Espen |
format |
Article in Journal/Newspaper |
author |
Adler, Steffen.A. Randby, Åshild.T. |
author_facet |
Adler, Steffen.A. Randby, Åshild.T. |
author_sort |
Adler, Steffen.A. |
title |
Adler, S. & Å.S. Randby. 2005. Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. Grønn kunnskap e 9(115H):1-6 |
title_short |
Adler, S. & Å.S. Randby. 2005. Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. Grønn kunnskap e 9(115H):1-6 |
title_full |
Adler, S. & Å.S. Randby. 2005. Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. Grønn kunnskap e 9(115H):1-6 |
title_fullStr |
Adler, S. & Å.S. Randby. 2005. Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. Grønn kunnskap e 9(115H):1-6 |
title_full_unstemmed |
Adler, S. & Å.S. Randby. 2005. Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. Grønn kunnskap e 9(115H):1-6 |
title_sort |
adler, s. & å.s. randby. 2005. effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. grønn kunnskap e 9(115h):1-6 |
publisher |
Planteforsk |
publishDate |
2005 |
url |
https://orgprints.org/id/eprint/6421/ |
long_lat |
ENVELOPE(-22.183,-22.183,73.700,73.700) ENVELOPE(14.405,14.405,67.280,67.280) ENVELOPE(8.517,8.517,62.767,62.767) |
geographic |
Arve Bodø Valset |
geographic_facet |
Arve Bodø Valset |
genre |
Bodø Bodø |
genre_facet |
Bodø Bodø |
op_relation |
/id/eprint/6421/1/GKe_9_115H_Adler.pdf Adler, Steffen.A. and Randby, Åshild.T. (2005) Adler, S. & Å.S. Randby. 2005. Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk. Grønn kunnskap e 9(115H):1-6. [Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk Effect of barley preservation method on milk quality in organic farming.] Grønn kunnskap e, 9 (115H), pp. 1-6. |
_version_ |
1766379786712645632 |