Правове регулювання грошового забезпечення військовослужбовців - Удовенко, О. В. (Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого, 2021)
У дисертаційній роботі встановлено актуальний стан та визначено перспективи правового регулювання грошового забезпечення військовослужбовців з урахуванням євроатлантичного курсу України. Охарактеризовано поняття та сутність, визначено принципи та детально розкрито нормативну базу грошового забезпечення військовослужбовців. Встановлено і систематизовано підстави та умови такого забезпечення. Розкрито систему гарантій захисту права військовослужбовця на грошове забезпечення. Охарактеризовано стан дотримання права військовослужбовців на грошове забезпечення на основі судових рішень українських судів у справах відповідної категорії, в результаті чого встановлено найчастіші види порушень права військовослужбовців на грошове забезпечення та висунуто припущення щодо їх причин. Надано характеристику стану правового регулювання грошового забезпечення військовослужбовців у державах-членах Організації Північноатлантичного договору (Республіка Болгарія, Республіка Польща, Чорногорія). Виокремлено актуальні проблеми правового регулювання грошового забезпечення військовослужбовців в Україні та запропоновано шляхи їх вирішення. The thesis establishes the current state and defines the prospects for the legal regulation of military personnel financial support, considering the EuroAtlantic course of Ukraine. The concept and essence are characterized, the principles are determined, and the normative base of the servicemen’s financial support is disclosed in detail. The grounds and conditions of such provision have been stated and systematized. The system of guarantees for the protection of a serviceman’s right to financial support is disclosed. The state of observance of the servicemen’s rights to monetary security based on judicial decisions of Ukrainian courts in cases of the corresponding category is characterized. As a result, frequent types of violations of the military personnel’s right to financial support are established and an assumption is made about their reasons. The state of the military personnel financial support ...